Uudised ja oikumeenia

„Tugitooliliturgia“: uut moodi telejumalateenistused Soomes

Tere tulemast kirikusse-programm on madala lävepakuga telejumalateenistus. Jumalateenistuse liturgid ja muusikud istuvad tugitoolides, mis on paigutatud kiriku põrandale ringikujuliselt. Jumalateenistuse ülesehituses kasutatakse vestlust ja muusika erineb tavapärasest kirikumuusikast. Televaataja, kes istub samuti tugitoolis teisel pool ekraani, osaleb sel viisil jumalateenistusel. Salvestused tehakse Vantaas asuvas hubases Seutula kabelis.

Telesaate ajal ja selle järel on jumalateenistust läbiviivad vaimulikud valmis vestlema soovijatega jumalateenistusest ja sellega seotud teemadel kiriku Facebook’i lehel www.facebook.com/kirkkosuomessa. Samas on võimalik ka reaalajas kiriku töötegijatega individuaalselt vestelda.

„Otsime telejumalateenistuse uut formaati. Uued saated on tehtud otse televaataja jaoks. Uudse telejumalateenistuse idee tuli Rootsi televisiooni sarnasest programmist, mis kõnetab televaatajaid uuel ja vahetul moel.  Tahtsime proovida seda ka Soomes. Kutsusime kokku head muusikud ja jutlustajad ning panime rõhku sellele, et ettevalmistava rühma liikmete vahel tekiks koostöövaim. Loodetavasti kandub see osaduse kogemus  edasi ka teleekraanil,“ ütles programmi toimetaja Päivikki Koskinen Kiriku Teabekeksusest.

Tere tulemast kirikusse-programm on eetris neljal kirikupühal Soome YLE TV1 kanalil: 17.05, 27.05, 23.06 ja 29.07 algusega kell 10 hommikul.

Allikas: www.evl.fi

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English