Uudised ja oikumeenia

Ukraina: Luterlik Maailmaliit kutsub üles annetama, et toetada inimesi ja kirikuid

Luterlik Maailmaliit (LML) algatas üleskutse annetada toetamaks Ukraina kirikuid ja inimesi, kes pärast Venemaa sõjalist sissetungi riiki põgenevad oma kodudest ja otsivad peavarju, toitu ja vett.

LML-i peasekretär õpetaja Anne Burghardt ütles, et see “toetus on ülioluline inimestele, kes otsivad meeleheitlikult varju tulistamise ja pommitamiste eest. Iga annetus loeb.”

Paljud tsiviilisikud otsivad turvalisust ja turvalisust nii Ukrainas kui ka naaberriikides. Trauma saanud inimesed vajavad ka pastoraalset ja psühhosotsiaalset tuge. Luterlikud kirikud ja nende diakooniaorganisatsioonid Ukrainas ja naaberriikides juba toetavad või valmistuvad selleks. See hõlmab hädaabikomplektide, esmatarbekaupade, peavarju, põhiliste meditsiiniteenuste, hingehoiu ja psühhosotsiaalse toe pakkumist.

Ukraina Saksa Evangeelne Luterlik Kirik toetab kohalikku kogukonda ja suurendab oma toetust elanikkonnale. Nad on nõudnud Ukraina rahvale diplomaatilist toetust ja humanitaarabi.

Oma toetust on lubanud ka naaberriikide kirikujuhid. Sel nädalal saadetud pastoraalses kirjas kutsus Poola piiskop Jerzy Samiec kogudusi “tulema vastu Ukrainast pärit inimestele ja pakkuma neile sel raskel ajal tuge”. Ta rõhutas vajadust “seista nüüd koos ja pakkuda abi neile, kes vajavad abi ja varjupaika sõja eest”. Ungari piiskop Tamás Fabiny ja teised piirkonna kirikujuhid on samuti palunud abi kõikidele abivajajatele, kutsudes kogudusi inimesi toetama.

LML toetab ja koordineerib oma liikmeskirikuid humanitaarabi andmisel kõigile abivajavatele elanikele vastavalt humanitaarabi põhimõtetele ja rahvusvahelistele standarditele. LML tegeleb ka rahu eest seismisega ja toetab oma liikmeskirikuid nende teavitustöös.


Annetada saab SIIT.

Allikas: Luterlik Maailmaliit

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English