Arhiiv

Mis meid tiivustab (nr 544/ 10.6.2022)

Igal inimesel on midagi, mis teda innustab. Mõnda motiveerib uute paikade avastamine, teist filmimaailm, kolmandat teadustöö, ja nii edasi. Ja on neid, kes leiavad eesmärgi ja mõtte Jumala teenimises. See võib loomulikult võtta musttuhat eri kuju ning seekordsest Kirik & Teoloogiast saamegi lugeda, mis tiivustab kristlasi tegutsema.

Jätkame intervjuude sarja teoloogilise hariduse teemal. Seekordses numbris vastas Kirik & Teoloogia küsimustele Eesti Metodisti Kiriku Teoloogilise Seminari rektor dr Külli Tõniste. Tõniste kirjeldab nii kooli kui üliõpilaste huvi kristliku teenimise vastu, ent rõhutab akadeemilise teoloogilise hariduse olulisust ka just praktilise suunitluse juures.

Avaldame piiskop Philippe Jourdani jutluse, mille ta pidas Ukraina ja Venemaa Neitsi Maarja puhtaimale südamele pühendamise missal 25. märtsil 2022. Jourdani sõnum keskendub rahu eest palumisele, ent seejuures rõhutab ta selle olulisust, et iga inimene teeks kõik võimaliku, et seista rahu eest ning aidata abivajajaid.

Meie veergudel ilmub taas perikoobi käsitlus, kust seekord saame lugeda 1Jh:16b–21 tõlgendust. Selle kirjakoha olulisimad märksõnad on Jumal ja armastus. Kahtlemata mõjub rasketel aegadel kosutavalt see, kui saame mõelda just Jumala armastusele, mis annab lootust, et ükskord võtab maad rahu.

Head lugemist!


Eesti Evangeelne Luterlik Kirik, EELK perikoopide abimaterjal 5/14: teine pühapäev pärast nelipüha 1Jh 4:16b–21.

Toimetus, Teoloogiline haridus Eestis ja kaugemal – Eesti Metodisti Kiriku Teoloogiline Seminar.

Philippe Jourdan, Palve rahu eest.

Tartu Maarja kirik sai uue tornikiivri.


Ajakiri Kirik & Teoloogia kutsub arvamust avaldama  meie ajakiri on avatud kaastöödele.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama! Hakka meie püsiannetajaks!

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele. Vaata ka 2011.–2020. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English