Uudised ja oikumeenia

LML-i noored võimendavad „rahusaadikute” rolli kirikutes ja kogukondades

Noorte saadikud mais 2022 LML-i Ameerikate juhtimiskonverentsil Santiagos, Tšiilis. Foto: LML/E. Albrecht

LML-i seitsme piirkonna saadikud kohtuvad kolmandal rahvusvahelisel koolitusel

Kõiki seitset Luterliku Maailmaliidu (LML) piirkonda esindavad noored jätkavad 2022. aasta kui ülemaailmse noorte reformaatorite rahuaasta propageerimist, sellega et nad kogunevad kolmandale rahvusvahelisele Rahusaadikute koolitusele Genfis 1.–5. juunil.

16 delegaati 14 osaduse liikmeskirikust Brasiilias, Colombias, Saksamaal, Ungaris, Malaisias, Madagaskaril, Indias, Indoneesias, Palestiinas, Peruus, Rootsis, Tansaanias, Ukrainas ja Ameerika Ühendriikides on oma kirikutes juhtivatel positsioonidel. Esimest korda kolme aasta jooksul toimub koolitus näost näkku, alates programmi käivitamisest 2017. aastal. Viimati toimus üritus 2019. aastal Tallinnas.

Noored keskenduvad rahuedendamise ja LML-i noorte prioriteetide ja temaatiliste valdkondade ristumiskohtadele, täpsemalt võrdsusele, haridusele, kirikute taaselustamisele, kliimaõiglusele ja soolisele õiglusele. Vastastikune õppimine on koolituse suur osa ja osalejad peavad ettekandeid oma konteksti kohta. Nad arutlevad, millised on suurimad ohud rahule ja milliseid rahu taotlevaid lahendusi nende kogukondades ja kirikutes rakendatakse.

LML-i Rahusaadikute koolitusjuhend (LWF Peace Messengers Training Manual) on sessioonide põhimoodul, millele aitavad kaasa LML-i programmijuhid Savanna Sullivan (noored) ja õpetaja dr Sivin Kit (avalik teoloogia ja religioonidevahelised suhted).

Meil on hea meel tervitada dünaamilist noorte juhtide rühma, kelle eestvedamine kohalikes kogukondades on käegakatsutav tunnistaja LML-i nägemusest ehitada üles õiglane, rahumeelne ja lepitatud maailm,” ütles Sullivan. Ta jätkas, et rühm valiti enam kui 50 taotleja hulgast, keda toetasid nende vastavad kirikud. „Suure huvi tõttu loodame, et suudame selle aasta lõpus korraldada sarnase ürituse, mille võõrustajaks on üks liikmeskirikutest, ja kaasata rohkem osalejaid,” lisas ta.

Sullivan ütles, et koolituse üks eesmärke on kaasata noori kohtadesse, kus nad saavad oma juhtimisoskusi arendada ja oma kirikutega rohkem ühenduses olla. Osadus annab noortele väikeseid toetusi rahuedendamise projektideks nende endi kirikutes. Need noorte juhitud algatused on väärtuslikud noorte enesekindluse ja suutlikkuse suurendamisel juhtidena ning tugevdavad suhteid kodukirikutega.

Viiepäevase koolituse lõpetab sessioon, mille käigus teevad korraldajad ja osalejad koostööd, et välja selgitada ja kavandada projekte, mis annavad osaduse noortele võimaluse olla oma kogukondades ja kirikutes rahu edendajad.

Allikas: Luterlik Maailmaliit

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English