Uudised ja oikumeenia

Kirikute Maailmanõukogu infotunnil käsitletakse ülemaailmset toidukriisi ja sellele reageerimist

25. mail kell 12.00-13.30 Kesk-Euroopa aja järgi toimuval briifingul osalevad eksperdid, kes pakuvad üliolulisi värskendusi ülemaailmse toidukriisi kohta ning kokkuvõtte usupõhiste rühmade, kodanikuühiskonna ja valitsuste kiireloomulistest reageeringutest.

ÜRO, kodanikuühiskonna ja kirikute eksperdid arutavad toiduga kindlustatust osalejatega Kirikute Maailmanõukogust (KMN), ACT Alliance’ist, piirkondlikest ja riiklikest kirikute nõukogudest ning teistest põllumajanduse, toidu- ja humanitaarabiga tegelevatest organisatsioonidest. Küsimuste ja vastuste seanss pakub täiendavat võimalust oma panuse andmiseks.

Ukraina sõda avaldab kõigis oma mõõtmetes allakäiguspiraali mõju COVID-19 ja kliimakriisi poolt juba räsitud maailmamajandusele, millel on eriti dramaatilised mõjud arengumaadele. Kõige enam mõjutab see maailma kõige haavatavamaid inimesi. Toiduhinnad on praegu kõrgeimal tasemel alates 1960 aastatest.

Toiduainete, energia ja väetiste hinnad on kiiresti tõusnud, arvestades Venemaa ja Ukraina juhtivat rolli neil turgudel. Peale selle olukorra põhjustatud viletsuse suureneb kogu maailmas ebastabiilsuse ja rahutuste oht.

Kuna 811 miljonit inimest läheb igal õhtul magama söömata, on ägeda toidupuuduse all kannatavate inimeste arv alates 2019. aastast enam kui kahekordistunud – 135 miljonilt 276 miljonile. Kokku 44 miljonit inimest 38 riigis on näljahäda piiril.

ÜRO on moodustanud ülemaailmse toidu, energia ja rahanduse kriisidele reageerimise rühma, et toetada arenenud ja arengumaid olukorraga toimetulemisel. Töörühmas on kolm toidu-, energia- ja rahandusalast töövoogu volitatud koguma andmeid ning koostama analüüse, poliitilisi soovitusi ja lahendusi, et toetada otsuste tegemist ja propageerimist juhtkomiteele.

KMN on kutsutud andma panust ülemaailmse kriisireageerimisrühma töösse.

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English