Arhiiv

Hallis sügises (nr 513/ 5.11.2021)

Väljas on kõle ja pime. Taevas on hall ja tibutab vihma. Tuul keerutab viimaseid koltunud puulehti. See kõik tuletab meile meelde inimeksistentsi kaduvust ja haprust. Rahvakalendri järgi ongi hingedeaeg, mis suunab meie mõtteid surmale. Ega igavikupühapäevgi enam kaugel ole. Ja ometi kõlab ka selles kõledas ja hallis sügises evangeelium – sõnum Elu võidust surma üle. Seda sõnumit tahab tuua oma lugejateni ka Kirik ja Teoloogia, mille tänane number on tavalisest mitmepalgelisem, ulatudes Vana Testamendi Õpetussõnade raamatust tänase päeva probleemideni.

Volli Nugis tuletab meelde hiljutist usupuhastuspüha. Doris Diana Orr tutvustab Vana Testamendi õpetussõnade raamatut. Miina Piir avaldab arvamust kirikus juba pikemat aega pingeid põhjustanud suhtumise kohta homoseksuaalsusesse ja Laur Lilleoja tutvustab uusimat Eesti inimeste usku puudutavat uurimust.


Tänasest numbrist võib lugeda:

Doris Diana Orr, Õpetussõnade raamatu esimese kogumiku 1–9 vahetekstidest.

Miina Piir, Kristlase õigus vaenata?

Laur Lilleoja, Elust, usust, usuelust – kuuendat korda.

Volli Nugis, Usklik süda on alandlik (Jh 6:31-36).

Registreerimine konverentsile Eesti elanike maailmapilt „Elust, usust ja usuelust 2020“ uuringu valguses.


Ajakiri Kirik & Teoloogia kutsub arvamust avaldama  meie ajakiri on avatud kaastöödele.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama! Hakka meie püsiannetajaks!

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele. Vaata ka 2011.–2020. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English