Uudised ja oikumeenia

Etioopia: solidaarsus kiriku ja inimestega, kes igatsevad rahu järele

Jumalateenistus Etioopia evangeelses kirikus. Foto: LML

Luterliku Maailmaliidu (LML) peasekretär saadab julgustussõnumi Etioopia evangeelse Mekane Yesus kiriku presidendile

Luterlik Maailmaliit väljendas kirikute osaduse „sügavat muret“ seoses Etioopias aset leidvate arengutega ja kinnitas oma „solidaarsust meie vendade ja õdedega“ ja kõigi inimestega, kes igatsevad rahu järele.

Oma karjasekirjas Etioopia evangeelsele Mekane Yesus kirikule kinnitas LML-i peasekretär Anne Burghardt, et „lootust ja usaldust Jumalasse on ka siis, kui näib, et rahu ja lepituseni ei vii ükski tee“.

„Meie südamed on eriti kõige haavatavamate inimeste juures, kelle elu ja eksistents on sündmustest kõige raskemini puudutatud,“ kirjutas ta kirjas Etioopia evangeelse kiriku presidendile Yonas Yigezu Dibisale. Burghardt viitas teravnenud konfliktile ja juba mitmeid kuid kasvanud pingetele riigis ning osutas sellele, et äsja väljakuulutatud erakorraline olukord võib situatsiooni veelgi halvendada.

LML olevat tema sõnul väga kurb ja mures sõnumite tõttu, mis puudutavad humanitaarset olukorda riigis. Ligipääs hädas olevatele inimestele ei olevat võimalik. „Me oleme mures, et järjest pingestuv olukord võib viia jätkuvale inimelude kaotusele ja selleni, et veelgi rohkem inimesi on haavatud ja oma kodudest minema aetud,“ ütles Burghardt.

„Sellel raskel ajal on Etioopia evangeelne kirik oma teenimise ja tunnistusega jätkuvalt lootuse majakas Etioopia inimestele. Me julgustame teid olema jätkuvalt tugev ja Etioopia süvenevalt lõhenenud ühiskonnas rahu eest välja astuma,“ kirjutas peasekretär.

„Me seisame jätkuvalt teie kõrval ja toetame teid,“ lisas ta ja osutas enam kui viiskümmend aastat kestnud koostööle Etioopia evangeelse kirikuga ja LML-i Maailmateenistuse osakonna programmile, mis on suunatud Etioopia rahva toetamisele ja arengule.

Allikas: LML

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English