Uudised ja oikumeenia

Kirikute Maailmanõukogu toetab lastevastase vägivalla peatamise algatust

Kirikute Maailmanõukogu toetab projekti „Koos peatame vägivalla“ (Together to #ENDviolence) juhtide avaldust koos tegevustega lastevastase vägivalla lõpetamiseks.

Kirikute Maailmanõukogu peasekretäri kohusetäitja professor dr Ioan Sauca oli kümnete allakirjutanute seas 23. juulil esitatud avaldusele: „Together to #ENDviolence: Leaders’ Statement: Six game-changing action to End Violence Against Children“.

“Miljard last kogeb igal aastal vägivalda ja väärkohtlemist,” öeldakse avalduses. “See šokeeriv näitaja on COVID-19 pandeemia ajal veelgi tõusnud.”

Vägivalla ennetamise ja sellele reageerimise teenused on häiritud 1,8 miljardi lapse jaoks, kes elavad enam kui 100 riigis.

“Viiruse ohjeldamise meetmed koos majanduslike raskuste ja stressiga perekonnas on loonud katastroofiolukorra nende haavatavate laste jaoks, kes näevad pealt või kogevad füüsilist, emotsionaalset ja seksuaalset väärkohtlemist,” seisab sõnumis. “Hoolimata digitaalse ühenduvuse eelistest, on elu, mida elatakse rohkem veebis õppides, suheldes ja mängides, suurendanud oluliselt laste kokkupuudet nendega, kes soovivad neile halba.”

Täna asume maailma laste jaoks kriitilises ajajärgus, märgitakse avalduses. “Kui me ei tegutse praegu ja kiiresti, on meil oht kaotada põlvkond lapsi vägivalla ja väärkohtlemise pikaajaliste mõjude tõttu, mis õõnestavad laste turvalisust, tervist, õppimist ja arengut veel kaua pärast pandeemia taandumist,” seisab sõnumis. “Me ei saa lasta sellel juhtuda.”

Nüüd on aeg oma kollektiivseid jõupingutusi kahekordistada, nõutakse avalduses tungivalt.

“Lastevastase vägivalla lõpetamisele pühendunud organisatsioonide juhtidena kutsume valitsuste, erasektori, usukogukondade, rahvusvaheliste organisatsioonide, kodanikuühiskonna ja spordiorganisatsioonide juhte üles kasutama hetke ja olema selle kava eestvedajad oma riikides, organisatsioonides, võrgustikes ja kogukondades.” “Peame tegema kõik endast oleneva, et lapsi praegusel segasel ajal turvata, ja tegema koostööd, et paremini taastuda – lõpetada igasugune lastevastane vägivald, väärkohtlemine ja ärakasutamine.”

Avalduse täisteksti saab alla laadida siit.

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English