Uudised ja oikumeenia

Kaks kandidaati Luterliku Maailmaliidu peasekretäri kohale

Õp Anne Burghardt ja õp dr Kenneth Mtata. Foto: Composite

Valimised toimuvad 19. juunil

Luterliku Maailmaliidu (LML) peasekretäri kohale on esitatud kandidaadid Eestist ja Zimbabwest. Kirikute osaduse uue juhi otsimine on otsustatud ja LML-i nõukogu valib järgmise peasekretäri 19. juunil. Kaks kandidaati on:

Õpetaja Anne Burghardt:

Praegune ametikoht: EELK Usuteaduse Instituudi arendusjuht; EELK rahvusvaheliste ja oikumeeniliste suhete nõunik

Kirik: Eesti Evangeelne Luterlik Kirik

Riik: Eesti

Õpetaja dr Kenneth Mtata

Praegune ametikoht: Zimbabwe Kirikute Nõukogu peasekretär

Kirik: Zimbabwe Evangeelne Luterlik Kirik

Riik: Zimbabwe

Kandidaatide vastuvõtmiseks ja esitamiseks valis Nõukogu 7-liikmelise otsingukomisjoni. Komisjoni esimees, Kanada piiskop Susan Johnson teatas LML-i presidendile peapiiskop dr Panti Filibus Musale, et komitee on oma töö lõpetanud ja esitab valimiseks nimetatud kaks kandidaati. Ta tunnustas mõlemat kandidaati juhtimisoskuste, pastoraalse tundlikkuse ja laialdase kogemuse eest 148 liikmeskirikuga ülemaailmses osaduses. „Nüüd on nõukogu ülesanne otsustada, kes järgnevatel aastatel LML-i osadust juhib,” ütles piiskop Johnson.

„Otsingukomisjon on meile järgmise peasekretäri kohale esitanud kaks suurepärast kandidaati. Olen tänulik nende raske töö eest ja kindel, et LML-l on järgmistel aastatel tugev juhtpositsioon,” ütles LML-i president Musa.

Peasekretäri koht on vaba alates 1. novembrist 2021, pärast õpetaja dr Martin Junge ametist lahkumist. Ta teatas tagasiastumisest eelmise aasta mais. Junge valiti esimese ametiaja seitsmeks aastaks 2010. aasta novembris ja nõukogu valis ta 2017. aastal teiseks ametiajaks tagasi. Tšiili Evangeelse Luterliku Kiriku endine president Junge liitus LML-ga 2000. aastal ja oli varem Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonna sekretär.

Allikas: Luterlik Maailmaliit

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English