Uudised ja oikumeenia

Euroopa Kirikute Konverentsi uute tehnoloogiate ja kristliku eetika töörühm korraldab vaktsineerimise teemalise veebiseminari

Euroopa Kirikute Konverentsi (EKK) Teaduse, uute tehnoloogiate ja kristliku eetika töörühm korraldab 18.veebruaril k.a. kell 17.30  –19.00 (Eestis kehtiva aja järgi) veebiseminari teemal „Vaktsineerimine – needus või õnnistus? Vaimne ja teoloogiline lähenemine COVID-19 vaktsineerimisele“.

Ajal, mil Euroopas luuakse vaktsineerimiskeskusi COVID-19 kaitsesüstimise tarvis, kasvab nende inimeste arv, kes on koroonaviiruse vastu vaktsineerimise suhtes skeptilised või isegi vaenulikud. Argumente on erinevaid ja need ulatuvad tervest skepsisest vandenõuteooriateni, mis kardavad mikrokiibi implanteerimist.

Kui kriitilised küsimused uute vaktsiinide väljatöötamise ja kasutamise kohta on olulised ja vajalikud, siis ideoloogiliselt ja religioosselt motiveeritud vaktsineerimise tagasilükkamist tuleks võtta üsna tõsiselt. Sageli segunevad protsessi käigus emotsionaalne, teoloogilise iseloomuga või sotsiaalselt tingitud argumentatsioon. Selles kontekstis ei saa kasutada mitte ainult teaduslikke argumente, vaid ka tõrjuv suhtumine tuleb klassifitseerida teoloogiliselt ja eetiliselt.

EKK-i veebiseminari eesmärk on teavitada COVID-19 vastase vaktsineerimisega seotud teaduslike teadmiste hetkeseisust ja esitada eetilisi küsimusi. Veebiseminar pole mõeldud teadmispõhiseks vastulöögiks vaktsineerimise vastastele ja skeptikutele, vaid selleks, et anda kirikule ja ühiskonnas vastutavatel positsioonidel olevatele isikutele faktidel põhinevat teavet ning läheneda eetilistele küsimustele kristlikust vaatenurgast.

Esinejad:

  • Prof Gina Radford, Inglise Kiriku preester, endine Suurbritannia Riikliku Terviseameti juhataja asetäitja
  • Prof Gayle Woloschak, radioonkoloogia professor ning Chicago Luterliku Teoloogiakooli religiooni ja teaduse dotsent
  • Dr John J. L. Jacobs, immunoloog, meditsiiniliste andmete uurija
  • Prof dr Ulrich H. J. Körtner, Viini Ülikooli Süstemaatilise Teoloogia Instituudi õppejõud ja Eetika ja õigusinstituudi president

Modereerivad:

  • Prof Julija Vidovic, Pariisi Püha Sergiuse Õigeusu Instituudist
  • Dr Brendan McCarthy, Inglise Kiriku nõunik meditsiinieetika ja tervise ning sotsiaalhoolduse alal

Registreerimine kuni 15.veebruarini aadressil:

https://register.gotowebinar.com/register/1844492741007173646

Lisainformatsioon: õp. Sören Lenz e-posti aadressil slenz@cec-kek.be

Uudis on leitav Euroopa Kirikute Konverentsi kodulehel.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English