Arhiiv

Valguse rahu (nr 475/ 15.1.2021)

Aeg on täis pingelisi ülisuuri ülesandeid, kirglikke võitluseid-väitluseid, vastandumisi ja pooltevõtmisi, sõnatuid mõtteid ja mõtlematuid sõnu. Ilmaruum on täis imelist valgust ja rahu – justkui meeldetuletuseks ja hingetõmbamiseks meile kõigile.

Juhan Liivil on lihtne sõnum meile:

Lumehelbeke
tasa, tasa
liugleb aknale,
tasa… tasa…

Nagu viibiks ta
tasa, tasa,
mõtles tulles ka:
tasa, tasa!

Miks nii tuksud, rind?
Tasa, tasa!
Rahu otsib sind –
tasa, tasa…

Timo Lige, Hiiumaa muusikaõpetaja, helilooja ja pastor, kes hetkel teenib Toronto Eesti Baptisti kogudust, kirjutab tänases arvamusloos “Paarisuhtest ja riigist”: “Kuigi kõik märgid näitavad, et vastuolud ja polariseerumine maailmas aina kasvavad, siis tahan paluda, et selle sees kasvaks kusagil (vähemalt minu enda sees) ka üksteise mõistmine ja armastus. Jumala Sõna ütleb praeguste aegade kohta, et kuri läheb kurjemaks ja püha peab saama pühamaks. Eks me võiks jälgida, et me ei keskenduks nii palju sellele, kui valesti või pimeduses keegi teine elab või mõtleb, vaid püüdma ise elada nii, et meie südametunnistus oleks puhas ja teised meie ümber kogeksid hoolimist, valgust ja õnnistust.”

Jutluses räägib EELK Kadrina Püha Katariina koguduse õpetaja Meelis-Lauri Erikson Jumala, maailma, elu ja aja seletamatusest inimese jaoks: “Inimene peaks minema hoopis tühjade kätega. Siis ta sünnitatakse Jumala lapseks. Muidugi jääb inimesele tema mõõtkava. On selge piir, millest ta ei saa üle astuda, aeg ja ruum, olgu need venitatud ja painutatud või venitamata… nad on olemas, sellest piisaku. Aja mõiste tuuakse Jeesuse saabudes sisse: „Täna.“Maailma ei parandata, vaid päästetakse. Sest see on nüüd, täna, hoopis uus Mõõtkava. Imede ime.”

Tänasest Kirik & Teoloogia numbrist võib lugeda:

EELK perikoopide abimaterjal 4/3: kolmas pühapäev pärast ilmumispüha Mk 1:29–39.

Timo Lige, Paarisuhtest ja riigist.

Meelis-Lauri Erikson, Imede ime (Lk 4:16–21).

Põhiseaduse artikli 110 muutmine. Läti teoloogide ja usutegelaste pöördumine rahvaesindajate poole.

Palvenädal kristlaste ühtsuse eest 18.-25.01.2021.

Valgevene: pastor tänulik solidaarsuse ja palvete eest. Intervjuu Vladimir Tatarnikoviga.

Juhtkirja foto: Katri Aaslav-Tepandi

Ajakiri Kirik & Teoloogia kutsub arvamust avaldama  meie ajakiri on avatud kaastöödele.

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele. Vaata ka 2011.–2019. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama! Hakka meie püsiannetajaks!



Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English