Uudised ja oikumeenia

Kirikute Maailmanõukogu mõistab hukka Jeemeni plahvatuse ning palvetab Horvaatia maavärinas ja Norra maalihkes kannatanute eest

Kirikute Maailmanõukogu (KMN) ajutine peasekretär prof Ioan Sauca mõistis 31. detsembril hukka tsiviilisikuid tabanud Jeemeni rünnaku. Sauca avaldas ka solidaarsust ja esitas eestpalveid kirikute ja kiirreageerijate eest, kes aitavad jätkuvalt sadu vigastatud ja traumeeritud inimesi Horvaatia ja Norra maavärinas toimunud maavärinas.

Kolm rahvusvahelise Punase Risti komitee töötajat olid 30. detsembril Jeemenis Adeni lennujaama plahvatuses, milles hukkus vähemalt 22 ja sai haavata üle 50 inimese.

“Teeme eestpalveid kõigi nende eest, kes kaotasid elu Adeni kahetsusväärses rünnakus. Mõistame hukka need mõttetud vägivallateod. Tugevdagem oma resolutsiooni rahu ja õigluse poole püüdlemiseks kõigi jaoks ning leidkem plaan lõpetada Jeemenis üks maailma suurimaid humanitaarkriise,” ütles Sauca.

Erinevates meediakanalites öeldi, et Adeni lennujaamas kostis tugevaid plahvatusi ja tulistamist, millele järgnesid suitsupilved ja tolm vahetult pärast Saudi Araabiast pärit lennuki maandumist, kus olid riigi uue valitsuse liikmed.

Horvaatiat tabas 29. detsembril looduskatastroof. Teadaolevalt suri vähemalt seitse inimest 6,4-magnituudises maavärinas, mis tabas riigi keskosa, 3 km kaugusel Petrinjast.

Sauca väljendas muret maavärinas kannatanud piirkondades elavate inimeste pärast, kes kannatasid juba enne vaimselt pärast seda, kui tänavu märtsis tabas pealinna Zagrebi võimas 5,4 magnituudine maavärin.

“Sel kriitilisel COVID-19 pandeemia ajal pakume palveid perekondlike kaotuste käes kannatajate eest, et evakueeruma sunnitud isikud saaksid koos lähedastega varsti oma tavapärasesse ellu naasta,” ütles ta.

Norras toimunud maalihkes 30. jaanuaril hävitas külas, mitte kaugel pealinnast Oslost, kodud, kus kümme inimest olid kadunud ja kümme vigastatud, vähemalt üks kriitilises seisundis, ütles politsei ja kohalik meedia.

Maapinnalöök tabas Gjerdrumis asuvat elamurajooni, umbes 30 kilomeetrit pealinnast Oslost põhja pool. Politsei teatas, et piirkonnast evakueeriti üle 1000 inimese.

“Tänapäeval on meie looduses üha enam hävitavaid lodusjõude, mis põhjustavad inimkonnale valu ja kannatusi. Palvetame kadunute ja nende lähedaste eest ning palume Issandal neid lohutada,” ütles Sauca.

“Ülemaailmse kogukonnana pakume eestpalveid ja oleme solidaarsed nendega, kes on Jeemenis, Horvaatias, Norras ja mujal,” ütles Sauca. “Me palvetame reageerijate eest, kes on sündmuskohal abiks, palvetame meditsiinitöötajate ja leinavate perede eest.”

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English