Uudised ja oikumeenia

Turu peapiiskopkonna piiskopiks valiti Mari Leppänen

Turu peapiiskopkond valis järgmiseks piiskopiks Turu peapiiskopkonna dekaani Mari Leppäneni (snd 1978), kes kogus teises valimisvoorus 53,8 protsenti häältest. Hääled jagunesid kahe kandidaadi vahel alljärgnevalt: Mari Leppänen sai ühtekokku 565 poolthäält ja Turu Miikaeli koguduse õpetaja, praost Jouni Lehikäinen 468 häält.

Valimistel osales 87,9% hääleõiguslikest valijatest, kelleks on kõik peapiiskopkonna kirikuõpetajad ja lektorid ning nende hulgale vastav määr ilmikvalijaid.

Mari Leppänen ordineeriti kirikuõpetajaks aastal 2012. Ta on töötanud Turu peapiiskopkonna toomkapiitli piiskopkonnadekaanina alates aastast 2019. Varem on ta täitnud piiskopi erinõuniku ülesandeid, olnud koguduste juhtorganite valimiste projektijuht kirikuvalitsuses ja teeninud kirikuõpetajana Lieto kogudust. Tal on magistrikraad nii teoloogias kui filosoofias (folkloristika).

Leppänen alustab uues ametis 1. veebruaril 2021 ja tema ametissepühitsemine toimub Turu toomkirikus 7. veebruaril 2021. Senine Turu peapiiskopkonna piiskop Kaarlo Kalliala jääb pensionile 31. jaanuaril 2021.

Allikas: Soome Evangeelne Luterlik Kirik.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English