Uudised ja oikumeenia

Kirikute Maailmanõukogu ajutine peasekretär tervitab tõerääkimist kliimamuutuste kohta.

2. detsembril Columbia ülikoolis toimunud ülemaailmsete juhtide foorumil peetud pöördumises esines ÜRO peasekretär António Manuel de Oliveira Guterres teemal “Planeedi seisund”. Ta kirjeldas meie planeeti kui “purustatut” ja inimkonda kui entiteeti, kes peab enesetapusõda loodusmaailma vastu. Surmavad ja katastroofilised tagajärjed, sealhulgas kliimamuutused, bioloogilise mitmekesisuse vähenemine ja COVID-19 pandeemia, ilmnevad üha enam.

Kirikute Maailmanõukogu (KMN) ajutine peasekretär prof Ioan Sauca ütles: “Ma tervitan KMN nimel hr Guterresi seda tõe rääkimise hetke, isegi kui paljud juhid eitavad jätkuvalt teadust ja kliimamuutustega seotud ülemaailmsete meetmete kiireloomulisust.”

Guterresi üleskutse ja ettepanekud “loodusega rahu sõlmimiseks” sobivad kokku KMN missiooniga sõlmida rahu Maaga. See kriitiline ettevõtmine ja kliimakatastroofi ärahoidmine tähendab kliimaõigluse süvendamist.

Sauca lisas: “Oleme pühendunud loovuse ja inimkonna heaolu nimel ühinema ÜRO, mõttekaaslaste ja usuliste kogukondadega. Sel advendihooajal kajastab hr Guterresi pöördumine piiblisõnumit, mis tuletab meile meelde kriitilisi aegu ja kutsub meid üles olema tähelepanelikud, ärkvel ja reageerima (Markuse 13:24–37). Evangeelium kohustab meid ajamärkide tähelepanemiseks ja õigluse taotlemiseks (5. Moosese 16:20) tajudes olukordade kiireloomulisust ja jumalikku vajadust. Liitugem ja tegutsegem edasi ühtsuses ja lootuses!”

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English