Uudised ja oikumeenia

Society of Biblical Literature mõistis hukka Piibli kuritarvitamise Ameerika Ühendriikide presidendi poolt

Piiblikirjandusühingu Society of Biblical Literature (SBL) nõukogu ja SBLi tegevjuhtkond avaldasid järgmise avalduse:

Oleme jahmunud George Floydi mõrvast 25. mail 2020 politsei poolt. Kurvastame Breonna Taylori ja paljude teiste mõrvade pärast, kes on surnud rassivaenus.

Oleme pühendunud selgele ja ühemõttelisele avaldusele: Black Lives Matter.

Kiidame protestivaimu, mis on selle hirmsa teo tagajärjel kogu maailmas esile kerkinud, ja kahetseme vägivalda, mis on puhkenud ka muidu rahuliku ja vajaliku protesti varjus.

Black Lives Matter.

Piibel on oluline.

Me protesteerime Ameerika Ühendriikide presidendi tegevuse vastu, kes kutsus 1. juuni 2020 õhtul USA pinnal üles USA elanike vastu kasutama sõjategevust, laskis rahumeelsete meeleavaldajate suunas pisargaasi, seisis kutsumata episkopaalkiriku koguduse ees ja lehvitas piiblit.

Kutsume presidenti üles mitte kuritarvitama seda, mis on paljude jaoks väärtuslik vaimne ressurss ja sümbol, ning taunime selle püha ruumi rikkumist.

Kutsume poliitilisi juhte üles tegelema Piibliga läbimõeldult ja vastutustundlikult. Piiblit ei tohiks muuta relvaks inimkonna ründamisel või inimvaimu väärikuse riivamiseks. Me pühendume sellele, et uurida ja paljastada, kuidas Piiblit on sel viisil kasutatud ja jätkuvalt kasutatakse.

Allikas: Society of Biblical Literature

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English