Esiletõstetud lood

Rootsi kiriku peapiiskop osaleb “koroonaspektsiooni” initsiatiivis

The Elijah Interfaith Institute (Eelija Religioonide Instituut) on kutsunud ellu nn “koroonaspektsiooni” initsiatiivi („Coronaspection“ initiative), mis toob kokku maailma usujuhid jagama oma kogemusi ja teadmisi, kuidas inimkonnana üheskoos ja solidaarselt koroonakriisiga toime tulla. Projekti raames vestles instituudi direktor rabi dr Alon Goshen-Gottsteiniga muuhulgas ka Rootsi kiriku peapiiskop dr Antje Jackelén.

Jackeléni sõnul on inimesed Rootsis väga murelikud: „Rootsi puhul on peamisteks probleemideks ärevus ja ebakindlus. Me elame stabiilses ühiskonnas ja seda juba väga pikka aega, mistõttu me pole harjunud selliste kriisidega.”

Rootsi kiriku peamine väljakutse on rabi Goshen-Gottsteini arvates oma olemuselt pastoraalne: „Siin tuleb olukorraga kohaneda.” Jackelén nõustus selle hinnanguga: “Inimesed kohanevad üsna kiiresti. Meil on rohkearvuliselt erinevaid digitaalseid kohtumisi.”

„Kiriku jaoks on oluline oma tegevus olemasolevate piirangute kontekstis ümber korraldada,” ütleb Jackelén. „Meie kogudused otsivad pingsalt võimalusi mitte tegevuse lõpetamiseks, vaid selle oludele kohandamiseks.”

Rootsi elanikkonnast 59% on Rootsi kiriku liikmed. „Me ei lõpeta tegevust, vaid otsime viise, kuidas kuulutada evangeeliumi sõnas ja tegudes, mis on praegusel ajal võimalikud,” arutles Jackelén.

„Koroonaspektsiooni“ initsiatiivi raames on avaldatud üle 30 intervjuu maailma usujuhtidega ning teisi arvamuslugusid.

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English