Uudised ja oikumeenia

„Jäägem ühtseks” – kirikud kutsuvad üles pühenduma ühistele euroopalikele väärtustele ka COVID-19 ajal

Kuna COVID-19 pandeemia mõjutab jätkuvalt Euroopat ja kogu maailma, on Euroopa Kirikute Konverentsi (EKK) ja Euroopa Liidu Piiskoppide Konverentside Komisjoni (ELPKK) presidendid avaldanud ühise üleskutse, et rõhutada ühtsuse olulisust, kutsudes üles kõiki kirikuid, kogukondi ja poliitilisi juhte näitama oma pühendumust euroopalikele väärtustele.

2. aprillil 2020 välja antud ühisavalduses „Jäägem ühtseks” kutsutakse üles näitama „ühist pühendumust üldistele euroopalikele väärtustele, milleks on solidaarsus ja ühtsus”, julgustades poliitilisi otsustajaid looma „sotsiaalseid, majanduslikke ja rahalisi vapustusi leevendavaid meetmeid”.

ELPKK president kardinal Jean-Claude Hollerich SJ ja EKK president õpetaja Christian Krieger avaldavad sügavat tänu neile, kes „teenivad kaasinimesi empaatia ja soojusega” ning tervitavad „individuaalseid ja kollektiivseid algatusi, mis leiutavad uusi solidaarsusvorme”.

Avalduses rõhutatakse, et COVID-19 pandeemia ja selle kohutavad tagajärjed on Euroopat ja kogu maailma suure jõuga tabanud. „Pannes iga inimese, perekonna ja kogukonna proovile, on praegune kriis paljastanud meie poliitika, majanduse ja ühiskonna nõrgad kohad,” seisab avalduses.


Allikas: Euroopa Kirikute Konverents

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English