Uudised ja oikumeenia

Kirikute Maailmanõukogu ja Ühinenud Piibliseltside viljakas tippkohtumine Genfis

Kirikute Maailmanõukogu (KMN) ja Ühinenud Piibliseltsid (ÜPS) korraldasid 18.–19. septembrini Genfis kahepäevase juhtkonna tippkohtumise.

Mõlemad organisatsioonid jagasid värskeid uudiseid ja infot assambleede ettevalmistuste kohta, mis mõlemad mõlemad toimuvad 2021. aastal. Samuti uuriti uusi väljaandeid ja koostöövõimalusi.

KMN-i peasekretär dr Olav Fykse Tveit võõrustas kolmandat ja väga viljakat juhtimisnõupidamist ja järeldas: „Kristluse ülemaailmse kohaloleku monumentaalne nihe pöörab erilist tähelepanu Piibli sõnumile kaasamisest ja nägemusele õiglusest. Pole vahet, millised on piirkondlikud ja konfessionaalsed lahusused ja erinevad rõhuasetused, vastame ikkagi ühele Issandale ja samadele evangeeliumi  ettekirjutustele. Piiblist inspireeritud ja sellega ühendatud jüngerlus, sealhulgas Piibli lugemine ja palvetamine, pole võib-olla kunagi olnud nii vajalik kui praegu. ”

ÜPS-i peadirektor Michael Perreau avaldas tippkohtumisele tunnustust. „Juhtkonna tippkohtumisel osalemine ning Kirikute Maailmanõukogu ja Ühinenud Piibliseltside vahelise ajaloolise partnerluse tugevdamine on olnud rõõm ja kingitus,“ ütles Perreau. „Piibli ja palve ühiste tugisammaste abil ootame edasist koostööd kõigi kirikute teenimisel ja Kristuse armastuse jagamisel maailmale.”

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English