Uudised ja oikumeenia

Maailma usundite rahu dialoogi 10. assamblee

Religioonid rahu heaks (Religions for Peace) koostöös sihtasutusega Maailma usundite ja kodanikuühiskonna rahu-dialoog (Foundation Peace Dialogue of the World Religions and Civil Society) kutsub 20. – 23. Augustil 2019. aastal kokku maailma usundite rahu 10. assamblee, mis on maailma kõige esinduslikum ja multireligioossem usukogukondade kogunemine. See toimub Saksamaa föderaalse välisministeeriumi ja Baieri riigi heldel toetusel.

Iga 5–7 aasta tagant kutsub Religioonid rahu heaks kokku maailmaassamblee, et saavutada konsensus tänapäevaste väljakutsete üle, valida uus Maailmanõukogu ja edendada multi-religioosset tegevust üle kogu Religioonide Rahu võrgustiku.

Religioonid rahu heaks – 10. maailmaassamblee, mille teema on „Meie ühise tuleviku eest hoolitsemine – Ühise heaolu edendamine“, on globaalse ulatusega ning paljudele sidusrühmadele ja tegevustele orienteeritud. Ligikaudu 800 kõrgemat usujuhti, noorsoo ja usuasjatundjat rohkem kui 100 riigist ühendab 100 valitsuse esindajat ja valitsustevaheliste organisatsioonide ja kodanikuühiskonna rühmituste esindajat, et luua ühishüveks mitme sidusrühma partnerlus. Varasemad Religioonid rahu heaks assambleed on andnud tulemuseks tõhusad multireligioossed projektid rahu loomisel ja arendamisel kõigis piirkondades.

Assamblee on multi-religioosse tegevuse aeg. Konfliktipiirkondadest pärit usujuhid osalevad täiendavate usujuhtide ja muude peamiste sidusrühmade vahel konfliktide vahendamise istungitel. Need varasemates assambleedes toimunud II astme rahukonsultatsioonid on Balkani riikides, Lääne-Aafrikas, Lähis-Idas, Sri Lankal ja Indoneesias andnud positiivseid tulemusi. Riiklikud usunditevahelised nõukogud ja rühmad vahetavad parimaid tavasid, et saada paremini ettevalmistatud konkreetsete meetmete võtmiseks oma kodumaal.

Allikas: www.rfp.org

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English