Uudised ja oikumeenia

Evangeelne Luterlik Kirik Ameerikas valis Elizabeth Eaton’i tagasi juhtivaks piiskopiks

Foto: ELCA

6. augustil 2019. a toimunud Ameerika Evangeelse Luterliku Kiriku (ELCA) assambleel valiti ELCA juhtivaks piiskopiks tagasi õpetaja Elizabeth A. Eaton. Esimeses hääletusvoorus anti 897 häält, valimiste toimumiseks oli vaja 670 häält. Eaton sai 725 häält, mis moodustab 81,19% kõikidest antud häältest.

Eaton on esimene ELCA juhtiv piiskop, kes on esimese hääletusvooru võitmisega uuesti tagasi valitud. Esimeseks ametiajaks valiti ta 2013. aasta ELCA assambleel Pittsburghis.

„Me oleme kirik, kõigepealt kirik,“ ütles Eaton, meenutades oma nelja esimest rõhuasetust, mida ta pärast 2013. aasta valimisi tutvustas. „Meie elu ei ole mitte ainult toetatud, vaid meie elu on ümbritsetud ja meie elul on alus ja tähendus Jeesuse Kristuse surmas ja ülestõusmises. Eriti kui me seda oma elus kogeme ja oleme seda muutnud sõnas ja sakramendis. Sealt saame kõik volitused või kindlasti igasuguse väärikuse teha armastuse ja õigluse tegusid, sest me oleme kirik.“

ELCA 2019. aasta assamblee toimus  5.–10. augustil Wisconsini keskuses Milwaukee’s. Assamblee – ELCA kõrgeim seadusandlik organ – osaleb plenaaristungitel, et otsustada, kuidas jätkata Jumala tööd kirikuna. Assamblee ajal toimuvad ka jumalateenistused ja piibliuurimise tunnid.

Täiskogu istungjärkude video on kättesaadav aadressil elca.org/cwa.


Evangeelne Luterlik Kirik Ameerikas:

ELCA on üks suuremaid kristlikke konfessioone Ameerika Ühendriikides. Sellel on ligi 3,5 miljonit liiget enam kui 9100-s teenivas koguduses 50. osariigis ja Kariibi piirkonnas. ELCA rõhutab Jumala päästvat armu usu kaudu Jeesusesse Kristusesse, kristlaste ühtsust ja teenimist terves maailmas. ELCA juured on Saksa reformaatori Martin Lutheri kirjutistes. Eesti Evangeelsel Luterlikul Kirikul on partnersuhted ELCA Delaware-Maryland sinodiga.


Allikas: Evangeelne Luterlik Kirik Ameerikas

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English