Esiletõstetud lood

Luterliku Maailmaliidu 3. rahvusvaheline seminar ilmikjuhtidele

27. juunist kuni 6. juulini toimus Luterliku Maailmaliidu (LML) keskuses Genfis ja reformatsioonilinnas Wittenbergis 3. rahvusvaheline seminar maailmaliidu liikemeskirikutes juhtivatel ametkohtadel töötavatele ilmikutele. Seminaril osales 22 luterlast 16 erinevalt maalt.

Elizabeth Brennan Burgess, kes on Ameerika Evangeelse Luterliku Kiriku (ELCA) organisatsiooni Ameerika Evangeelse Luterliku Kiriku Naised eestseisuse liige, nimetab seminari erakordseks sündmuseks, mis tema maailmamõistmist oluliselt muutis ja kujundas.

Osalejad tutvusid Luterliku Maailmaliidu kui ülemaailmse kirikute osadusega ning said lühiülevaate luterlikust teoloogiast. Kohtumine ja oma kogemuste jagamine teiste liikmeskirikute inimestega aitas osalejatel luua uut teadlikkust nende enda luterlikust identiteedist. Ghana Evangeelse Luterliku Kiriku avalike suhete komiteed juhtiv Rebecca Ackwonu võtab oma kogemuse kokku järgmiselt: “Olen palju kuulnud teiste riikide programmidest ja kogemustest ning leidnud, et vaatamata meie erinevatele kultuuridele oleme tõepoolest üks suur pere. Lähen rikkamana tagasi ja olen motiveeritud olema oma kirikus hea juht. “

Austraalia Luterliku Kiriku kommunikatsioonijuht Linda Macqueen lisab: “Seminar tunnustab ja austab ilmikute teoloogilist õppimisvõimet ja panust, mida nad annavad meie kirikutes.” Seminaril ei keskendunud me ainult kiriku ajaloole ja teoloogiale, kuulamisele ja õppimisele, vaid töötasime ka sellega, kuidas omandatud teadmisi meie erinevates kiriklikes kontekstides ja kultuurides rakendada. “

Seminari programm oli rikkalik ja mitmekesine. Seminari esimesed päevad toimusid Genfis, kus osalejad kohtusid LML-i peasekretäri Martin Junge ja teiste töötajatega, kes andsid ülevaate LML-st kui organisatsioonist ja selle programmilisest tööst. Külastati ka ÜRO Genfi bürood.

Seminari teine osa toimus Wittenbergis ja hõlmas Lutheri ajalooliste paikade külastusi ning erinevaid temaatilisi seminare. Suurepärased lektorid tutvustasid väga erinevaid luterliku teoloogia teemasid nagu “Luther õpetaja ja piiblitõlkijana”, “Augsburgi usutunnistus – luterlike kirikute konfessionaalne alus”, “Philipp Melanchthoni tähendus haridusele” ning “Reformatsioon: juba jälle?”. ELCA Edela-Minnesota sinodi asepresident Gwen Arneson räägib mitmekesisest programmist suure tänuga: “Ulatuslik õppeprotsess läbi ekspertide loengute, ekskursioonide, väikeste grupiarutelude, söögilauavestluste, osalejate esitluste ja ühistegevuste kaudu on minu vaimu, mõtlemist ja südant rikastanud ja avardanud. Rõõm on seminaril õpitu üle järele mõelda, rääkida sellest teistega ja võtta see oma igapäevases praktikas kasutusele.”

Allikas: Luterlik Maailmaliit

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English