Uudised ja oikumeenia

Kiriku tegevus ja 2019. aasta Euroopa Parlamendi valimised

Järgmised Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 23.–26. mail 2019. Otsehääletuse teel valivad Euroopa Liidu kodanikud parlamendiliikmed, kes kujundavad Euroopa Liidus elu järgnevaks viieks aastaks ja pärast seda.

Euroopa Parlamendi valimiste eel on Euroopa Kirikute Konverents (EKK) ja Kirikute Komisjon Euroopa Sisserändajatele (KKES) välja töötanud abivahendi pealkirjaga „Euroopa: see on MEIE tulevik – kiriku tegevus 2019. aasta Euroopa Parlamendi valimistel, et julgustada tugevat kiriku kaasamist protsessi“.

Vahend käsitleb murekohti seoses Euroopa tulevikuga, näiteks Euroopa Liit (EL) kui ühiste väärtuste regioon; EL-i tulevik; ränne ja pagulased; kliimamuutused ja säästev areng; Euroopa sotsiaalne mudel ja tulevane töö; inimõigused; võrdsema ja kaasavama Euroopa loomine. „Euroopa: see on MEIE tulevik“ pakub ka erinevaid võimalusi osaleda ja rohkem teada saada nii käsitletavatest küsimustest kui valimisprotsessist üldiselt.

Brošüüri on võimalik alla laadida inglise, prantsuse, saksa ja hollandi keeles. 

EKK ja KKES on kokku pannud järgmised videod, mis väljendavad kirikute soove eelseisvateks EL-i valimisteks ning kutsuvad Euroopa kirikuid ja kogukondi protsessis tugevalt osalema.

Allikas: Euroopa Kirikute Konverents

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English