Uudised ja oikumeenia

Euroopa kristliku meedia esindajad kogunevad arutlema vihakõne ja väärinfo leviku teemadel

Tuleval nädalal kutsuvad Maailma Kristliku Kommunikatsiooni Ühingu (World Association for Christian Communication, WACC) Euroopa haru ja Euroopa Kirikute Konverents koos Soome Evangeelse-Luterliku Kirikuga Helsingisse Euroopa kirikute meedia ja avalike suhete spetsialiste, et arutleda vihakõne ja väärinfo leviku teemadel.

“Kristlike meediaspetsialistidena oleme seotud oma usu ja erialaga, mis järgib väljendusvabaduse, vabas meedia, meedia mitmekesisuse ja teisi põhimõtteid,” ütles WACC-i Euroopa haru president Stephen Brown. “Kuidas me reageerime tuntavalt kasvavale vihakõnele ja internetis levivale väärinfole?”

Konverentsi osavõtjad arutlevad praeguse Euroopa olukorra ja meedia õiguste üle digitaalses keskkonnas ning teevad ettepanekuid, kuidas vihakõne ja väärinfoga ümber käia. Konverents algab 10. aprillil 2019 Helsingis ning jätkub 11. aprillil Viking Line’i laeval Stockholmi ning 12. aprillil tagasi Helsingisse.  

Konverentsi üheks peakõnelejaks on Taani Evangeelse-Luterliku Kiriku praost ja Euroopa Kirikute Konverentsi meedia töörühma juht Anders Gadegaard, kelle ettekanne kannab pealkirja “Libateoloogia, libauudised”.

WACC-i asepeasekretär Sara Speicher juhib paneelvestlust teemal vihakõne ja väärinfo Euroopas, kus osalevad Max Arhippainen, Soome kaitseministeeriumi teabevahetuse direktor; Agnieszka Godfrejow-Tarnogorska Poola Augsburgi Usututunnistuse Evangeelsest Kirikust ja Dóra Laborczi Ungari Evangeelsest-Luterlikust Kirikust.

Stockholmis toimuval konverentsi osal annab Soome Evangeelse-Luterliku Kiriku programmijuht õp Kimmo Saares ülevaate näidetest ja strateegiatest, kuidas populismi ja vihakõnega ümber käia. Samas kõnelevad ka Rootsi Kiriku piiskop Eva Brunne, Rootsi Kiriku Noorteühenduse president Jakob Schwarz ja Peter Reimann Reinimaa Evangeelsest Kirikust, kes osaleb ka WACC-i sotsiaalmeediaprojektis Euroopas.

Samal ajal toimub ka WACC-i Euroopa haru täiskogu, kus valitakse regionaalkomitee liikmed ja töötegijad järgnevaks neljaks aastaks.

Allikas: Euroopa Kirikute Konverentsi pressiteade nr 19/06, 4 aprillist 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English