Uudised ja oikumeenia

Kirikute Maailmanõukogu kinnitas järgmise täiskogu juhtlauseks „Kristuse armastus juhib maailma lepitusele ja ühtsusele”

Kirikute Maailmanõukogu (KMN) Keskkomitee kinnitas 2021. aastal Karlsruhes peetava 11. täiskogu teema. „Kristuse armastus juhib maailma lepitusele ja ühtsusele” on juhtlause, mis on lähtekohaks kohtumise programmi koostamisele.

Käesoleval nädalal kohtub Küprosel KMN-i täiskogu ettevalmistav komitee, mille eesmärgiks on täiskogu põhielementide paikapanemine.

„See teema aitab keskenduda oikumeenilisele liikumisele kui armastuse liikumisele, mille taotluseks on Kristuse järgimine ja Kristuse armastusest tunnistamine, mis omakorda väljendub õigluse ja rahu otsimises ning sellele toetuvas ühtsuses,” selgitas KMN-i peasekretär õp dr Olav Fykse Tveit ning lisas, et „inimkond vajab armastust ja peab armastama meie ühise tuleviku nimel”.

KMN palub selles protsessis eestpalveid täiskogu ettevalmistava toimkonna, oma liikmeskirikute ja koostööpartnerite eest.

Täiskogu on KMN-i kõrgeim seadusandlik kogu, mis tuleb kokku kord 8 aasta järel. Täiskogu formaalseks eesmärgiks on vaadata üle KMN-i arengukava ja määrata kindlaks nõukogu tegevussuunad, samuti valida ühenduse president ning liikmed keskkomiteesse, mis toimib KMN-i valitsusorganina kuni järgmise täiskoguni.

 

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu pressiteade 10. jaanuarist 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English