Arhiiv

Hea sõna aeg (nr 366/ 14.12.2018)

Foto: Ergo Naab

Advendiajas oleme jõudmas kolmanda pühapäevani. Kogeme iga päev, et  see ootuse ja lootuse aeg on muutunud kaubanduskihutamise ajaks. Ühelt poolt on hämaratel detsembripäevadel tore kaubelda säravate, optimismist pakatavate reklaamide valgel kaubanduskeskustes, ühiselt valmistudes pühadeks, teiselt poolt, kui mõtleme järele jõulupühade tegeliku tähenduse üle, siis võiksime peatuda hetkeks. Et märgata üksteist. Rohkem kui ühelgi teisel ajal aastas vajame just jõulu eel ja ajal teadmist, et me pole üksi, pole unustatud.  Me vajame toetavat sõna. Head tegu. Head sõna.

„Mida tehakse vähematele, tehakse ka Kristusele, kõike, mis jäetakse tegemata abivajajale, jäetakse tegemata ka Kristusele (Mt 25:31-46). Jeesus õpetab, et armastus on ka nende armastamine, kellest kõige vähem hoolitakse. Vaimulikud kogemused ja õpetused on selle kõrval vaid kerge pinnavirvendus, ” räägib jutluses (Mt 11:2-6) Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Audru koguduse õpetaja Tiina Janno. „Just sellise Jeesuse ootus teeb Jõuludest tõelise pühadeaja, mis aitab meil märgata ja täita ligimese vajadusi. See õpetab meid leidma rõõmu andmisest, märkama kasvõi toidupanga logoga ostukäru kaubanduskeskuses, leidma pühade ajal aega tuttava vanainimese või haiglavoodis lamaja külastamiseks, loobuma pealetükkivast kurjusest ja otsima lepitust ligimesega.”

Artiklite rubriigis avaldame  Tartu Ülikooli Majandusteaduskonna kaubandusõiguse lektori Alver Aria käsitluse „Religioossuse mõju tehinguläbirääkimiste stiilile”. Ta kirjutab: ” Arvamused religioossuse mõjust läbirääkimiste stiilile on praktilise tähtsusega. Kui arvatakse, et religioossus muudab läbirääkimised komplitseerituks ja kalliks (tehingukulud), siis eelistatakse tehingupartneritena mittereligioosseid isikuid. Negatiivne arvamus tekitab religioossete gruppide sotsiaalset tõrjutust.”

Tänases numbris avaldame  EELK perikoopide abimaterjali jõuluõhtuks (Lk 2:1-20) ja esimeseks jõulupühaks (Jh 1:1-14).

 

Tänases numbris:

Alver Aria, Religioossuse mõju tehinguläbirääkimiste stiilile.

EELK perikoopide abimaterjal 2/2: jõuluõhtu (Lk 2:1–20).

EELK perikoopide abimaterjal 2/3: esimene jõulupüha (Jh 1:1–14).

Tiina Janno, Ära lase mul oodata kedagi teist! (Mt 11:2-6).

 

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama! Hakka meie püsiannetajaks!

Vaata ka, kuidas viidata Kirikus & Teoloogias avaldatud kirjutistele.

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele.

„Reformatsioon 500“ logoga rubriigist leiab ülevaatlikult reformatsiooni juubeliga seotud tekstid, mis on ilmunud ajakirjas Kirik & Teoloogia ja ajalehes Eesti Kirik aastatel 2010-2017.

Vaata ka 2011.–2017. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English