Uudised ja oikumeenia

Oikumeenilise Naiste Dekaadi mälestusüritus hindab edusamme ja kaardistab tulevikku

Selle aasta 1.–6. oktoobrini tähistatakse Kingstonis Jamaikal rahvusvahelise nõupidamisega Kirikute Maailmanõukogu (KMN) Kirikute Solidaarsusest Naistega Dekaadi (1988–1998) 20. aastapäeva.

Nõupidamine peegeldab saavutusi ja väljakutseid naistest ja meestest koosneva õiglase kogukonna loomisel, hindab praeguseid suundumusi ja tugevdab tuleviku koostööd.

„20 aastat tagasi lõppes Oikumeeniline Naiste Dekaad, mis lõpetati üleskutsega jätkata tööd dekaadi peamiste väärtustega – tähelepanu juhtimine vägivalla, rassismi ja ksenofoobia mõjule, ülemaailmse majanduskriisi toime naistele ning naiste täisväärtuslik ja loominguline osalemine kiriku elus,” teatas KMN-i asepeasekretär prof dr Isabel Apawo Phiri. „Nüüdse nõupidamise abil tõlgendame koos ajastu märke ja kaardistame oikumeenilise töö tuleviku suunad nimetatud valdkondades. ”

Nõupidamine toimub KMN-i 70. aastapäeva, Õigluse ja Rahu Palverännaku ning 2030. aasta  säästva arengu tegevuskava raames.

Mälestusüritusel rõhutatakse kampaaniat Neljapäeviti Mustas. Kampaania kui osa Dekaadist sai alguse 1980ndate lõpus ja taotleb vägivallast ja vägistamisest vaba maailma.

Ülemaailmne nõupidamine koondab KMN-i liikmeskirikutest ning nende teoloogilistest institutsioonidest mehi ja naisi, kes kuuluvad erinevatesse generatsioonidesse ja vanusgruppidesse, ning kes soovivad koos kujundada visiooni õiglasest naiste ja meeste kogukonnast, mis kaasab inimesi kirikute ja kogukondade äärealadelt ning kirikutest, mis asuvad ühiskonna äärealadel.

 

Valik plakateid, mis toodeti Oikumeenilise Dekaadi jaoks 1988-98.

 

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English