Uudised ja oikumeenia

Avatud Eesti Fond omistas Annika Laatsile Koosmeele auhinna

Avatud Eesti Fond kuulutas eile, 19. aprillil 2018 välja selleaastase Koosmeele auhinna laureaadi, kelleks osutus EELK Risti koguduse õpetaja ja hingehoidja Annika Laats. Fond tunnustab Laatsi tema vankumatu soovi eest otsida positiivset ühisosa ka siis, kui väärtuskonfliktid tunduvad ületamatutena. Fondi juhataja Mall Hellami sõnul vajame ajal, mil suur osa ühiskonnast on häälekalt vastanduv, enda ümber korraga nii tasakaalukust kui kodanikujulgust. “Annika Laatsi sõnavõttudes jäävad alati kõlama üldinimlikud väärtused ning soov leida rahulik üksteisemõistmine ka teravana näivate vastuolude lahendamisel. Tahame tänada Annika Laatsi tema töö eest Tallinna Lastehaigla hingehoidjana, vähemusi ja võrdseid õigusi kaasava mõtteviisi kaitsmise eest kirikuringkondades ning kogukondliku tegevuse eest Harju-Ristil.”

Avatud Eesti Fond lõi Koosmeele auhinna 1997. aastal eesmärgiga avaldada lugupidamist neile, kes on oma tegevusega aidanud kaasa avatud ühiskonna kujunemisele nii Eestis kui mujal. Auhinna saajad kuulutatakse välja igal aastal aprillis fondi sünnipäevaks.

Eelmisel aastal pälvis auhinna Eesti Rahva Muuseumi püsinäituse “Uurali kaja” kuraatorite töörühm prof. Art Leete juhtimisel. Varasematel aastatel on fond sama auhinnaga tunnustanud muuhulgas  Lagle Parekit, Andrei Hvostovi, Nelli Kalikovat, Margit Sutropi, onkoloog Kaiu Suijat, kultuuriväljaannet Müürileht, anonüümsed netikommentaarid keelustanud ajaleht Postimeest, algatust Tagasi Kooli, Gruusias Goris sõpruskooli aidanud Kolga Keskkooli, ajakirjanikke Kadri Ibrust, Ahto Lobjakat ja Tiina Kangrot, mälu-uurijat ja filmitegijat Imbi Paju, Allar Jõksi, Kersti Kaljulaidi ja paljusid teisi.

Allikas: Avatud Eesti Fondi pressiteade 19. aprillist 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English