Arhiiv

Fookus (nr 326/ 9.3.2018)

Foto: Tõnu Tepandi

Sõna fookus on täpne termin tehnikas. Fookuseks nimetame kõnekeeles kujundlikult tähelepanu, tegevuse või  mistahes teema keskpunkti. Eesti keeles pärineb sõna fookus ladinakeelsest sõnast focus, mis tähendab tulekollet, tuleaset, ülekantud tähenduses perekonda, kantavat söepanni, aga ka ohvrialtarit. Milline on meie elu focus? Mis meile elus tähtis on? Kus on meie kodukolle? Meie kaasaskantav söepann? Aeg-ajalt on meil vaja peatuda ja fokuseeruda.

Kus on meie elu fookus,  keda või mida meie teenime ehk kelle teenistuses, mõjusfääris, oleme oma igapäevases elus, küsib vastne diakon Meelis Holsing oma jutluses (Jh 5:18, 20).

Avaldame teise osa Ladina-Ameerika teoloogi Guillermo Hanseni artiklist „Majandus ja arm: luterlik lähenemine rahale, religioonile ja võlale”. Artikli esimest osa saab lugeda siit: 1. osa siit.

Arvamusloos „„Prohvet Jesaja pitsat” ehk kuidas postitada Facebookis” kirjutab Kirik & Teoloogia toimetuskolleegiumi liige Urmas Nõmmik: „Meie postitused, arvamused, pealkirjad tundlikul teemal võivad olla kaalukamad, kui arvatagi oskame. Neil on mõju, eriti sellises maailmas, kus sotsiaalmeediat juhtivad algoritmid kuhjavad kasutajate ette tuttavat, uut vana ehk potentsiaalselt meeldivat või huvitavat, aga mitte tõeliselt uut või alternatiivset. Näeme enamasti tuttavaid arvamusi, mitte võõraid või teistsuguseid. Seega tasub enne postitamist või avaldamist järele mõtelda, võib-olla isegi üheksa korda mõõta, enne kui üks kord lõigata.”

Head lugemist!

 

Tänases Kirik & Teoloogia numbris:

Guillermo Hansen, Majandus ja arm: luterlik lähenemine rahale, religioonile ja võlale, 2. osa.

Urmas Nõmmik, „Prohvet Jesaja pitsat“ ehk kuidas postitada Facebookis.

Meelis Holsting, Kohtudes Tõelisega.

Geeni muutmised: inimesed mängivad Jumalat?

 

Kirik & Teoloogia ootab lugejate annetusi.

Vaata ka, kuidas viidata Kirikus & Teoloogias avaldatud kirjutistele.

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele.

„Reformatsioon 500“ logoga rubriigist leiab ülevaatlikult reformatsiooni juubeliga seotud tekstid, mis on ilmunud ajakirjas Kirik & Teoloogia ja ajalehes Eesti Kirik.

Vaata ka 2011.–2017. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia väljaandmist toetama!

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English