Uudised ja oikumeenia

Vesi ilma hinnata: Luterliku Maailmaliidu peasekretäri uusaasta pöördumine

Luterliku Maailmaliidu (LML) peasekretär dr Martin Junge meenutas oma uusaasta pöördumises, et kirikud on kutsutud jagama eluandvat tunnistust.

Peasekretär Junge kõne toetus tekstile „Mina annan janusele ilma tasuta eluvee allikast“ (Ilm 21:6). Keskendudes fraasile „vesi ilma hinnata“, mõtiskles Junge asjade üle, mis „ei ole müügiks“, juhtides tähelepanu eelkõige Jumala vabastavale armule siinses haavatud ja purustatud maailmas. „Vaatamata paljudele väljakutsetele on just nüüd parim aeg julgustamaks üksteist jagama Kristuse sõnumit janustega selles maailmas“ rääkis Junge.

Junge rõhutas, et „me pole kutsutud andma tunnistust, mis ohustab inimeksistentsi ja suhteid, mitte tunnistust isekusest, vägivallast ega ebavõrdsusest, vaid tunnistust õiglusest ja lootusest inimestele, kes ootavad isiklikku ja kollektiivset muutust. Mitte tunnistust, mis võimendab odavat populismi või lühinägelikku identiteedipoliitikat, vaid tunnistust, mis kindlustab inimväärikust kõigile.“ Dr Martin Junge kutsus üles andma globaalset tunnistust, tegutsedes lokaalselt: „2018 aasta on siin. See on hea aasta olemaks kirik. Meie käed on täidetud andidega jagamiseks. See, keda me austame, on see, kes annab janusele vett, tasuta eluvee allikast.“

Allikas: www.lutheranworld.org

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English