Raamatud

Ilmus koguteos “Eesti Evangeelne Luterlik Kirik 100”

2017. aastal möödub 100 aastat Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) asutamisest vaba rahvakirikuna. Teisipäeval, 19. detsembril EELK Konsistooriumis esitletud koguteose ”Eesti Evangeelne Luterlik Kirik 100” artiklites käsitletakse selle kiriku saja-aastase ajaloo eri etappe ja tahke, antakse läbilõige Eestis tehtavast usuteaduslikust uurimistööst ning oma mälestusi jagavad endised ja praegused kiriku töötegijad.

EELK peapiiskop Urmas Viilma ütles luteri kiriku juubeliaasta lõppu markeeriva raamatu tutvustuseks: ”Juubelikogumik ilmub ajal, mil meenutame 500 aasta möödumist reformatsiooni algusest ning sajandi möödumist Eest vaba rahvakiriku ja Eesti Vabariigi asutamisest, ühe end vabaks võidelnud rahva iseseisvaks riigiks ja kirikuks sirgumise lugu.”

Esitlust juhtinud EELK Usuteaduse Instituudi rektor Ove Sander lisas, et raamatus on palju juttu ajaloost, kuid see pole siiski ajalooraamat. Tema sõnul annab eriti värske teose teoloogiaosa kindluse, et sel kirikul on tulevikku.

Tänusõnu ja aplausi said kaks luteri kiriku olulist tuge ja raamatu väljaandmisele kaasaaitajat, EELK Usuteaduse Instituut ja Tartu Ülikool, raamatu koostajad ja sisulised toimetajad Priit Rohtmets ja Atko Remmel, keeleline toimetaja Katrin Raid, kaane kujundaja Anne Pikkov, kujundaja ja küljendaja Külli Saard, nimeregistri koostaja Janis Tobreluts ning enam kui 30 autorit ja koostööpartnerid.

Raamatus on kasutatud fotosid EELK Konsistooriumi arhiivist ja erakogudest ja selle valmimist toetas Luterliku Maailmaliidu Saksa Rahvuskomitee.

Kaasautorid, kes viibisid koguteose esitlusel (foto: Endel Apsalon)

 

Allikas: EELK

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English