Uudised ja oikumeenia

Rahvusraamatukogus toimus konverents „Religioon. Ühiskond. Riik”

16.–17. novembril toimus Tallinnas rahvusraamatukogus esinduslik rahvusvaheline konverents „Religioon. Ühiskond. Riik“, mille põhiteema oli usuvabaduse julgeolekustamine religioossete ühenduste ja riigi vaheliste suhete kaudu.

Konverentsi korraldamine Eestis oli seotud Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisega. Korraldajad olid Siseministeerium, Tartu ülikooli usuteaduskond, Euroopa Kiriku ja Riigi Suhete Uurimise Konsortsium, Eesti Kirikute Nõukogu, Euroopa Kirikute Konverents.

Ettekandeid peeti religioossete ühenduste autonoomiast, aga ka usuvabaduse eiramisest. Samuti puudutati poliitika radikaliseerumise ja ekstremismiga võitlemise meetmete mõju usuvabadusele Euroopa Liidus.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English