Uudised ja oikumeenia

Ilmus Evangeelsete Kirikute Osaduse Euroopas reproduktiivmeditsiinieetika abimaterjal

Foto: EKOE

Evangeelsete Kirikute Osadus Euroopas (EKOE) andis välja abimaterjali „Enne kui ma sind emaihus valmistasin …“, mis aitab orienteeruda reproduktiivmeditsiiniga seonduvates eetilistes probleemides.

Viimaste kümnendite jooksul on reproduktiivmeditsiinis tehtud edusammud ning sellega kaasnevad võimalused äratanud inimestes suuri lootusi ja ootusi, kuid samas on need tekitanud ka hirme nii meie ühiskondades kui kirikutes. Meil ei ole veel võimalik ette näha, kuhu need arengud viivad. Mitmed evangeelsed kirikud on tegelenud viimaste aastate jooksul eetiliste probleemide ja väljakutsetega, mis tulenevad reproduktiivmeditsiinist.

Seega tundis EKOE nõukogu, et tarvilik on välja selgitada ühine evangeelne seisukoht selles debatis. Selle tulemuseks ongi uus teemas orienteeriv abiraamat, mis tegeleb keeruliste elu algusega seotud probleemidega. Samas on nõukogu vägagi teadlik sellest, et see, mis on meditsiiniliselt võimalik, suureneb jätkuvalt. Seega ei ole kõnealune raamat viimane sõna teema kohta. Siiski pakub see fundamentaalset ja mitmekülgset võrdluspunkti ühisele evangeelsele lähenemisele Euroopa mastaabis.

Raamat „Enne kui ma sind emaihus valmistasin …“ on saadaval inglise, prantsuse ja saksa keeles.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku esindajana osales dokumendi koostamise protsessis õp dr Johann-Christian Põder.

Raamatu saab tasuta alla laadida siit.

 

Allikas: EKOE

Vt siit ka EKOE dokumenti suremisabi teemal.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English