Uudised ja oikumeenia

„Ühiselt käies, tegutsedes ja palvetades”: Kirikute Maailmanõukogu avaldas 2016. aasta ülevaate

„Oikumeeniline töö ei ole nostalgia ega pealiskaudne metafoorikasutus. See on raske töö, mida me teeme vastastikusest vastutusest üksteise suhtes,” ütles Kirikute Maailmanõukogu (KMN) peasekretär õpetaja dr Olav Fykse Tveit, juhatades sisse Kirikute Maailmanõukogu  iga-aastase ülevaate ajakirja 2016. aasta numbri (WCC Annual Review 2016). Aruanne on nüüdsest kättesaadav trükituna ja digitaalsel kujul veebis.

Ülevaate teema on „Ühiselt käies, tegutsedes ja palvetades”. See jutustab kirikuosadusest, mis töötas 2016. aastal mitmesuguste tegevuste kaudu õigluse ja rahu nimel kõigil mandritel ja mis jätkuvad aastal 2017.

„Viimase aasta jooksul keskendusime oma palverännakul olukorrale Lähis-Idas,” märkis Tveit ja lisas, „maastikel, mida tunneme Piiblist, näeme, kuidas  konfliktid kisuvad elava maa tükkideks. Inimesed on eraldatud, isegi tükkideks rebitud.”

„Sellegipoolest oleme kutsutud andma tunnistust elavast lootusest, mis on antud meile Jeesuse Kristuse ülestõusmisega. Me oleme kutsutud näitama, et teine reaalsus on võimalik; et isegi maastikke saab muuta. Seetõttu jätkame õigluse ja rahu palverännakutega. Palvetame, et Jumal annaks meile jõudu ja tarkust leida ühine suund.”

Aastaülevaade on ingliskeelsena allalaetav siit. Ülevaade on peagi saadaval ka prantsuse, saksa ja hispaania keeles.

 

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English