Uudised ja oikumeenia

Luterlike kirikute üleilmse osaduse 12. täiskogu algab 12 päeva pärast. Osaleb delegatsioon Eestist

Luterliku Maailmaliidu (LML) kaheteistkümnes assamblee, mille teema on „Jumala armu poolt vabastatud“, toimub 10.–16. mail 2017 Windhoekis Namiibias. Assambleel osaleb pea 800 inimest, sealhulgas ligi 400 delegaati 145 LML-i liikmeskirikust ning 98 riigist üle maailmas. Assamblee on LML-i kõrgeim otsustamisõigusega organ, mis kohtub iga kuue-seitsme aasta järel.

Assamblee annab üldiseid juhiseid LML-i tööks järgmisteks aastateks. Assambleel räägitakse probleemidest, mis seostuvad kirikute ning maailma elu ja tunnistusega. Valitakse LML-i president ning kontsiil, mis teenib kuni järgmise assambleeni. Meenutatakse ka reformatsiooni 500. aastapäeva.

Assambleed võõrustavad kolm Namiibia LML-i liikmeskirikut – Namiibia Evangeelne Luterlik Kirik, Namiibia Vabariigi Evangeelne Luterlik Kirik ning Evangeelne Luterlik Kirik Namiibias-Saksa Evangeelne Luterlik Kirik.

 

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku delegatsioon

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) delegatsiooni juhib Namiibias peapiiskop Urmas Viilma. Viilma kandideerib assambleel LMLi Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonna presidendiks ning Balti luterlike kirikute esindajana LMLi nõukokku.

Lisaks sõidavad Namiibiasse ka alates 2012. aastast LMLi nõukogu nõuniku ülesandeid täitev Kadri Eliisabet Põder ning EELK laste- ja noorsootöö ühenduse tegevjuht Triin Salmu. Peale põhiürituse võtab Põder osa ka 5.–9. maini toimuvast naiste eelassambleest, Salmu aga 3.–9. maini aset leidvast noorte eelassambleest.

LML-i oikumeeniliste suhete sekretärina osaleb täiskogul ka EELK õpetaja Anne Burghardt.

 

Vt täiskogu kodulehte siit.

Täiskogu otseülekannet saab vaadata siit.

 

Allikad: www.lutheranworld.org, www.eestikirik.ee

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English