Uudised ja oikumeenia

Kirikute Maailmanõukogu kvartalikirja värske number käsitleb paavst Franciscuse panust oikumeenilisse dialoogi

Seoses nelja aasta täitumisega paavst Franciscuse ametisse valimisest vaatleb Kirikute Maailmanõukogu (KMN) kvartalikirja The Ecumenical Review viimase numbri avaartikkel paavst Franciscuse oikumeenilist tegevust, mis iseloomustab tema pontifikaati. Silmatorkavaim neist oli tema osalemine 2016. aastal Lundis toimunud roomakatoliku kiriku ja Luterliku Maailmaliidu ühistel üritustel ja oikumeenilisel mälestusteenistusel, millega tähistati reformatsiooni 500. juubeliaasta algust.

Ajakirja värske number kannab pealkirja „Oikumeeniline tunnustamine, oikumeeniline utoopia” (Ecumenical Recognition, Ecumenical Utopia) ja sisaldab olulisi dokumente Lundi ürituselt. Artiklid keskenduvad peamiselt kirikute omavahelisele oikumeenilisele tunnustamisele ning kiriku tänapäevastele väljakutsetele. Lisaks leiab ajakirjast artikleid, mis on seotud KMN-i õiglusele ja rahule pühendatud pälverännakuga ja kaastöid 2016. aastal Trondheimis peetud KMN-i keskkomitee kohtumise paneeldiskussioonilt „Religioon: sõja vahend või tee rahuni?”

Rubriik Ecumenical Chronicle sisaldab KMN-i intervjuud  oikumeenilise patriarhi Bartholomeus I-ga, tähistamaks 25 aasta möödumist tema ametisse valimisest. Samuti on toodud põhilised tekstid KMN-i täitevkomitee kohtumistelt Nanjingis ja Shanghais, mis tähistab KMN-i juhtkonna esimest kohtumist Hiina Rahvavabariigis.

Viimase numbri artiklid on vabalt allalaaditavad siit.

 

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English