Uudised ja oikumeenia

Püha Maa luterlik kirik valis uueks piiskopiks Ibrahim Azari

Foto: LML

Foto: LML

Evangeelne Luterlik Kirik Jordaanias ja Pühal Maal (ELKJPM) valis sinodil õpetaja Ibrahim Azari piiskopiks.

Piiskop electus Azar (55) teenib praegu ELKJPM-i Lunastaja kiriku kogudust. Ta oli ainuke kandidaat kirikujuhi kohale 13.–14. jaanuaril peetud sinodil, mis toimus Beit Jala linnas Jordani jõe Läänekaldal.

Ametisolev piiskop Dr Munib A. Younan on kirikut juhtinud aastast 1998. Younan on ühtlasi Luterliku Maailmaliidu (LML) president. ELKJPM on LML-i liige.

Piiskop electus Azari valis 38 hääleõiguslikku ELKJPM-i sinodi liiget. Lisaks piiskopile valis kiriku kõrgeim juhtorgan sinodi presidendiks õp Samer N. Azari (Evangeelne Luterlik Hea Karjase kirik), asepresidendiks Anton Nassari (Evangeelne Luterlik Jõulukirik Petlemmas) sekretäriks Muna Tannouse (Evangeelne Luterlik Lootusekirik Ramallah’s). Younan jätkab kiriku teenimist ametisse asuvas kuueliikmelises kirikukogus, mida hakkab juhtima sinodi president Samer N. Azar.

Ibrahim Azar sai alushariduse ELKJPM-i koolides Palestiinas ja lõpetas Evangeelse Luterliku Kooli Petlemmas aastal 1979. Teoloogiakraadi sai ta Müncheni Ludwig-Maximiliani nimelisest ülikoolist aastal 1987 ja ta ordineeriti 1988.

Õp Ibrahim Azaril ja tema abikaasal Nahla Elias Azaril on kolm last.

ELKJPM alustas Saksa misjonikirikuna aastal 1947. Sellest sai iseseisev religioosne üksus 1959. aastal ja 1974 liitus kirik LML-ga. Kirikusse kuulub kuus kogudust Jeruusalemmas, Ramallah’s, Petlemma aladel ja Ammanis Jordaanias. Kiriku alla kuulub neli kooli ja neli haridusprogrammi; õpilased on kristliku ja moslemi taustaga.

Ametisolev piiskop Younan on ELKJPM-i kolmas Palestiina piiskop. Ta on teeninud LML-i presidendina aastast 2010. Ta osaleb maikuus toimuval 12. kongressil luterliku kirikute osaduse presidendina ja Püha Maa Luterliku kiriku ametisoleva piiskopina.

 

Allikas: LML

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English