Uudised ja oikumeenia

Tallinnas avati näitus “Reformatsioon 500”

Täna toimus Tallinna Linnavalitsuse teenindusbüroo akendel rändnäituse “Reformatsioon 500” avamine. Avamisel võtsid sõna näituse üks teostajatest Sigrid Põld, peapiiskop Urmas Viilma ning Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart. Sigrid Põld tutvustas näituse sünnilugu koostöös konsistooriumi töötajate Janis Tobreluts’u ja Riina Sildvee’ga. Teoloogiliseks konsultandiks kaasati Thomas-Andreas Põder, kirikuloo konsultandiks Priit Rohtmets. Üheskoos püüeldi selle poole, et näitus võiks kõnetada ja rõõmustada igat möödujat – nii maalt linna sõitnud Maalit, kui kõrgelt haritud ametnikku.

14269482_10209153426185585_1070518202_n

Foto: Sigrid Põld

Peapiiskop tõi oma kõnes välja tõsiasja, et näitus on vaadeldav kahelt poolt, nii tänavalt, kui teenindussaalis viibides. Seega näitus on igal ajal möödujatele avatud, nii nagu on alati avatud ja ootel ka kirik.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart tõdes, et luterlik kirik ja Tallinna linn on alati koostööd teinud, juba reformatsiooni ajast alates. Seega on tal hea meel, et see näitus, mis on ühtlasi ka “Reformatsioon 500” juubeli üritustesarja mitteametlikuks avalöögiks, just Tallinna Linnavalitsuse peahoones avati.

Näitus jääb avatuks 7. oktoobrini.

Näituse koostajad: Sigrid Põld, Riina Sildvee ja Janis Tobreluts.

Näituse koostajad: Sigrid Põld, Riina Sildvee ja Janis Tobreluts.

Allikas eelk.ee

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English