Uudised ja oikumeenia

Soome suurim arutelufoorum on 2017. aastal pühendatud reformatsiooni 500. aastapäevale ja Soome iseseisvumise 100. aastapäevale

Soome Luterlik Kirik on 2017. aasta suvel suurim arutelufoorumi SuomiAreena koostööpartner Soome 100 projektis. SuomiAreena on Soome suurim kõigile avatud arutelufoorum, mis toimub järgmisel suvel 10.-14. juulil.

Kirik on alates 2012. aastast osalenud SuomiAreena raames toimunud ühiskondlikel diskussioonidel. Ühiste teemadena käsitletakse tulevikku ja ühiskonna uuenemist ehk reformatsiooni. 2017. aasta arutelufoorumiga tähistatakse ka reformatsiooni 500. juubelit.

Kirikuvalitsuse liikme Pekka Huokuna sõnul tähistatakse reformatsioonijuubelit kirikus eelkõige igapäevast tööd ja tulevikuplaane tehes. Ollakse rõõmsad, et reformatsiooniteemad on ka SuomiAreena ühiskondlikes aruteludes keskpunktis. Reformatsiooni rikkalik pärand pakub suurepäraseid tööriistu tulevikuplaanide tegemiseks tänases ühiskonnas.

Lisaks reformatsioonijuubelile tähistatakse ka Soome iseseisvuse sajandat aastapäeva. Luterlik kirik on andnud ühiskondlikesse arengutesse suure panuse, seega on väga asjakohane mõlema tähtsündmuse märkimine ja käsitlemine SuomiAreena raames.

Vaata ka suomiareena.fi

www.reformaatio2017.fi

Allikas evl.fi

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English