Esiletõstetud lood

Rahvusvaheline diakooniauuringute konverents Helsingis 14-17 september 2016

DIAK

14.-17. septembrini 2016 on kõik diakoonia praktikud ja uurijad oodatud osalema Helsingis järjekordsel rahvusvahelisel diakooniauuringute konverentsil, mille korraldajaks on Rahvusvaheline Diakoonia ja Kristliku Ühiskonnatöö Uuringute Selts (International Society for the Research and Study of Diaconia and Christian Social Practice (ReDi)) koostöös Soome Diakooniarakenduskõrgkooliga.

Kuuendat korda toimuv ReDi konverents kannab pealkirja „Diakoonia dialoogis – mitmetahuliste kontekstide esitatavad väljakutsed”. Konverentsi teema viitab käesoleva aja väljakutsetele, mis seisavad diakooniatöö ja kristliku ühiskonnatöö ees: osadus ja ühiselu; diakoonia multireligioosses ja multikultuurilises kontekstis, uus diakooniaalane professionaalsus – väärtused ja praktika; diakoonia, põgenikud ja ränne.

Konverentsi peaesinejateks on muuhulgas dr Tuomas Martikainen, Turu Rändeuuringute Instituudi direktor, dr Clare Amos, Kirikute Maailmanõukogu religioonide vahelise dialoogi ja koostöö programmi koordinaator, prof dr Hans-Joachim Sander, Salzburgi ülikooli süstemaatilise teoloogia professor  ning dr Mohammed Fazlhassemi, Uppsala ülikooli islami teoloogia ja filosoofia professor.

14. septembril toimub konverentsi raames eriseminar, mis on pühendatud noorte diakoonia uuringutele ja arendusele ning mille arutelude keskmes on teemad nagu multikultuurilisus ja religioosne radikalism noorte hulgas.

Kõrgetasemelise konverentsiga tähistatakse ühtlasi Soome Diakooniarakenduskõrgkooli 20. aastapäeva ja nende uue õppehoone avamist Helsingis.

Konverentsile on veel võimalik registreeruda 31. augustini 2016 ja osalema on oodatud diakooniauuringutega tegelevad teadlased ning tervishoiu ja heaolu valdkonna spetsialistid, aga samas ka diakoonia praktikud kogudustes ja diakooniaorganisatsioonides.

Veel infot: ReDi International Conference 2016

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English