Uudised ja oikumeenia

Peapiiskop Urmas Viilma: istutame reformatsiooni juubeliaastal 500 õunapuud

Ref500_logo_tsitaadiga-300x224Kui ka teaksin, et homme on maailma lõpp, istutaksin täna veel õunapuu” – Martin Luther.

500 aasta möödumist reformatsiooni algusest 31. oktoobril 2017 tähistatakse üleilmselt. Eesti rahva jaoks on see usupidu, mille keskmes on inimest vabastav evangeeliumi sõnum.

Reformatsiooni juubeliaasta tähistamise ametlikuks alguseks Eestimaal on selle aasta lõikustänupühal 9. oktoobril 2016 kell 17.00 toimuv oikumeeniline tänujumalateenistus Tallinna Oleviste kirikus. Päeva täpne kava kinnitatakse ja avalikustatakse suve lõpus, kuid juba praegu kutsun kõiki osalema sellel tänuteenistusel.

Käesoleva kirjaga kutsun kõiki üles tähistama juubeliaastat üle Eestimaa kõikides linnades ja valdades, külades ja alevites, kõigis kihelkondades ja kogudustes, aga ka kodudes õunapuude istutamisega. Võiksime aasta jooksul istuda Eestimaale 500 õunapuud. Õunapuude istutamisega võime alustada juba täna, kuid esimesed juubeliaasta ametlikku algust tähistavad puud istutame Tallinna Jaani kiriku kõrvale haljasalale 9. oktoobril 2016 pärast hommikust jumalateenistust kell 12.00. Juubeliaasta lõpetame usupuhastuspühal 31. oktoobril 2017 tänujumalateenistusega Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus, millega kaasneb samuti õunapuu istutamine kiriku kõrvale Piiskopi aeda.

Olgu õunapuude istutamine ärevate aegade keskel sümboolne märk õitsevast lootusest helgemale ning paremale tulevikule ja igavesele elule!

Kindlasti on noori õunapuu istikuid võimalik saada kohalikest puukoolidest ja piirkonna aednikelt, kuid konsistooriumi kantseleil on kokkulepe Tallinna Kadrioru pargi juhtkonnaga, et vajadusel võivad nemad aidata soovijaid kultuurõunapuu istikute soetamisel. Lähtuvalt puu suurusest ja sordist kujuneb ka istiku hind. Soovijatel palun võtta ühendust alltoodud kontaktidel.

Juubeliaastal istutatud õunapuudede arvust ja istutamise kohast saame hea ülevaate, kui igast istutamisest antakse teada konsistooriumi kantselei telefonil 6277350 või aadressil konsistoorium@eelk.ee. Samadelt kontaktidelt vahendame infot Kadrioru pargi istikute pakkumisest.

Õnnistatud suve jätku ja juubeliaasta ootust soovides!

Urmas Viilma
Peapiiskop

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English