Esiletõstetud lood

Mis puust oled sa tehtud?

 

Anu Poldsam

 

***

 

 

Mis puust oled sa tehtud? Oled sa margapuu, riistapuu, rööbaspuu, kardinapuu, käsipuu, mastipuu, mõõdupuu, pealispuu, raudpuu, pidepuu, redelipuu, ristipuu, püstpuu, roolipuu, selgpuu, sõlgpuu, pesupuu, tallapuu, kangaspuu, tõkkepuu, rajapuu, tüüripuu, võllapuu, riidepuu, mesipuu, ahjupuu,  lõkkepuu, hiiepuu, sugupuu? Hea ja kurja tundmise puu? Okkaline, lehine, igihaljas, oma või võõrliik? Kas su juured on sügaval maapõues või harali murukamara all või ripuvad hoopis õhus?Anu trio1

Vaata pilte täissuuruses

Kes elab su koore all ja mis sinus varjul on? Võiks sinust saada ehk raamat või raamaturiiul. Paat avamerel või majake merekaldal. Kapp, pali, kiikhobu, puulusikas, kiviheitemasin, ehtelaegas, puusärk?

Ja mida ümisevad su aastaringid, kui kellegi tundlikud sõrmed neist üle libisevad.  Mida sahistavad su lehed, kui nad on just pungunud, ja siis, kui nad on kohe langemas? Anu trio2

Vaata pilte täissuuruses

Mis puust oled sa tehtud?

***

 

Anu Põldsam (1981), dr. theol., on Tartu Ülikooli usuteaduskonna judaistika lektor.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English