Uudised ja oikumeenia

Martin Junge valiti teiseks ametiajaks Luterliku Maailmaliidu peasekretäriks

Õp dr Martin Junge (foto: LML)

Õp dr Martin Junge (foto: LML)

Luterliku Maailmaliidu (LML) nõukogu valis teiseks ametiajaks tagasi senise peasekretäri õpetaja dr Martin Junge. Tema teine seitsmeaastane ametiaeg algab 1. novembril 2017.

Junge (54) esimene ametiaeg LML-i peasekretärina algas 1. novembril 2010. Nüüd saadud heakskiiduga juhib Tšiili teoloog LML-i osadusosakonda kuni 31. oktoobrini 2024.

LML-i nõukogu võttis otsuse vastu, tuginedes ametnike kogu  soovitusele, mis tegi ühehäälselt ettepaneku valida senine peasekretär Junge veel üheks ametiajaks tagasi.

Nõukogu juhataja, LML-i president piiskop dr  Munib A. Younan tutvustas nõukogule soovitust peasekretär tagasi valida. Junge, endine Tšiili Evangeelse Luterliku Kiriku president, liitus LML-iga esmakordselt aastal 2000 ja teenis LML-i misjoni- ja arenguosakonna Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonna sekretärina 2010. aastani.

„Soovin otsuse puhul õnnitleda peasekretär Martin Junget ja LML-i nõukogu,“ ütles LML-i president piiskop dr Munib Younan, lisades et „valimisprotsess oli selge ja läbipaistev ning hõlmas ka senise tegevuse analüüse, milles hinnati peasekretäri tööd ja juhivõimeid kõrgelt. Praegu oleme kindlad, et 2017. aastal Namiibias toimuv assamblee ja üritused, mis kulmineeruvad reformatsiooni 500. juubeliga, on tänu tema pühendunud eestvedamisele väga hästi ette valmistatud. LML-i presidendina näen nõukogu otsust usaldusavaldusena peasekretär Jungele ja tema tulevasele tööle ning ma soovin talle teiseks ametiajaks Jumala õnnistust.“

Oma ametisse astumise kõnes avaldas Junge tänu LML-i presidendile ja nõukogule toetuse eest organisatsiooni juhtimisel ning personalile hea koostöö ja pühendumuse eest LML-i tööle.

„Viimased viis aastat on olnud rikastav kogemus, täis õppimist ja vaimset kasvamist. Ma olen LML-i nõukogule tänulik jätkuva usalduse eest volitada mind teiseks ametiajaks. Olen valmis teenima, mul on selle LML-i töö ja tunnistamise vastu kirg. On privileeg pakkuda oma andeid LML-ile ja selle liikmeskirikutele, kui nad taotlevad õiglase, rahumeelse ja lepitatud maailma nimel koos elamist ja töötamist.“

LML-i Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonna asepresident õpetaja dr Gloria Rojas Vargas ütles: „Me tunnistame ja täname Jumalat tohutu panuse eest, mida õpetaja dr Martin Junge, üks meie kiriku liikmeist, on LML-i peasekretärina ülemaailmsele kirikute osadusele pakkunud.“

Selleaastase LML-i nõukogu koosoleku teema on „Juurdudes Jumala armastuses – tajudes Jumala tulevikku“. LML-i juhtkond saab igal aastal kokku, et läbi vaadata organisatsiooni tegevus. Kõrgeim otsuseid tegev organ on assamblee, mis tuleb tavaliselt kokku iga seitsme aasta järel. 2016. aasta kohtumine on viimane nõukogu täisistung enne 12. assambleed, mis langeb kokku reformatsiooni 500. aastapäeva tähistamisüritusega 2017. aasta mais Windhoeki linnas Namiibias.

 

Allikas: The Lutheran World Federation – The Communion of Churches

Martin Junge elukäiguga saab tutvuda siin: Õpetaja Martin Junge – Luterliku Maailmaliidu peasekretär

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English