Uudised ja oikumeenia

Kirikute Maailmanõukogu kiitis heaks maailmamisjoni konverentsi toimumise Tansaanias 2018

Foto: KMN

Foto: KMN

Järgmine Kirikute Maailmanõukogu (KMN) maailmamisjoni konverents toimub Arushas Tansaanias, 8.–13. märtsil 2018. Ettepaneku pidada konverents Tansaanias kiitis KMN-i keskkomitee heaks 28. juunil Trondheimis Norras toimunud kohtumisel.

Konverentsi teema on „Liikudes vaimus: kutsutud muutuvaks jüngerluseks“ (Moving in the Spirit: Called to Transforming Discipleship). Kokkusaamisele, mida võõrustab Tansaania Evangeelne Luterlik Kirik, on oodatud üle 700 delegaadi kirikutest üle maailma. Viimati peeti konverentsi Aafrika mandril 1958. aastal, mil see toimus Ghanas. Konverentsi pidamine Aafrikas võimaldab osalejatel õppida Aafrika oikumeenilise misjoni initsiatiivide kohta.

Esimene maailmamisjoni konverents toimus 1910. aastal Edinburghis Šotimaal. Varasem lähenemine misjonile keskendus kristlusesse pöördumisele, kuid nüüdseks on keskmes töötamine nende inimestega, kes elavad konfliktipiirkondades, piirkondades, mida mõjutavad kliimamuutused, ning olukorras, kus majanduslik hakkamasaamine on ohus.

„Kui me näeme sallimatuse ja vägivalla suurenemist nii paljudes paikades üle maailma, siis tundub nagu maailm regresseeruks,“ ütleb KMN-i maailmamisjoni ja evangelismi komisjoni direktor dr Jooseop Keum. „KMN-i misjoni loosung „Koos elu poole“ julgustab kirikuid töötama koos, et kaitsta elu vaatamata surmale ja hävingule. Me tahame kinnitada elu väärikust, kui inimeste õigused on ohus.“

Selline lähenemine misjonile nõuab ka uut viisi, kuidas mõista nende inimeste rolli, kes osalevad misjonis. Kirikud kasutavad sõna „jüngerlus“ kirjeldamaks misjonitöö vormi, mis ühendab endas Jeesuse eeskuju järgimist – käe ulatamine inimestele, kelle ühiskond on hüljanud, või kes elavad vaesuses. See tähendab avatust muutuse (transforming) suhtes vastusena sellele, mida kirikud õpivad ühiskonnas marginaliseeritud inimestelt, kellega nad töötavad.

 

Allikas KMN.

Loe pikemalt siit.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English