Uudised ja oikumeenia

Alustati uue Lutheri Piibli väljaande trükkimist

Foto: EKD

Saksa Evangeelse Kiriku nõukogu eesistuja piiskop prof dr Heinrich Bedford-Strohm uue Lutheri Piibli trüki pidulikul käivitamisel (foto: EKD)

Uus Lutheri Piibli väljaanne ilmub 2017. aasta oktoobris, tähistades sellega reformatsiooniaasta algust. Teoloogid on põhjalikult redigeerinud 1984. aasta teksti ning teinud mitmeid muutusi. Martin Lutheri võimas keel aga säilitatakse ka uues väljaandes. Saksa Evangeelne Kirik (EKD) on alustanud uue väljaande printimist. EKD sõnul on uue väljaande eesmärgiks „luua suuremat keelelist täpsust ning samas olla õiglane Martin Lutheri võimsa keelekasutuse suhtes“.

Teksti on läbi vaadanud ja redigeerinud enam kui viie aasta jooksul ligi 70 teoloogi. Uue Lutheri Piibli ilmumine on üks reformatsioonijuubeli kõrgpunkte.

Saksa Piibliselts teatas, et esimesest väljaandest ilmub 260 000 eksemplari, see sisaldab üle 10 000 altaripiibli protestantlikele kirikutele kogu Saksamaal. Uus väljaanne ilmub mitmel kujul, näiteks koolidele või kogudustele. Reformatsiooniaastapäeva jaoks ilmub eriväljaanne, mis sisaldab lisainfot Lutheri elu ja töö kohta. Lutheri Piibel ilmub ka e-raamatuna, rakendusena ning audioraamatuna.

Allikas: EKD

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English