Uudised ja oikumeenia

Luterliku Maailmaliidu nõukogu kohtub Wittenbergis, Saksamaal

wittenberg-council-curtain-riser

Martin Lutheri kuju Wittenbergi raekoja ees. Foto: LML

Luterliku Maailmaliidu (LML) nõukogu koguneb 15.–21. juunil Wittenbergis, Saksamaal, kokkusaamise teemaks on „Juurdudes Jumala armastuses – tajudes Jumala tulevikku”.

LML-i saksa rahvuslik komitee ning Kesk-Saksamaa evangeelne kirik on sellel aastal kohtumise võõrustajad. LML-i juhtorgani ajakava näeb ette ka teekonda reformatsiooniga seotud ajaloolistesse kohtadesse, sümboolse risti inauguratsiooni linna Lutheri aias ning Saksamaa presidendi Joachim Gaucki tervitust.

Tegemist on viimase nõukogu kohtumisega enne LML-i 12. assambleed ja reformatsiooni 500. aastapäeva meenutamist, mis toimuvad 2017. aasta 10.–16. mail Windhoekis, Namiibias.

Oma pöördumises mõtiskleb LML-i president piiskop dr Munib A. Younan kohtumise teema üle. LML-i peasekretär õp dr Martin Junge annab tagasisidet LML-i keskuse eelmise aasta töö kohta, sh luterlaste-katoliiklaste ühise oikumeenilise meenutamise arengute kohta 31. oktoobril 2016. aastal, Lundis, Rootsis. Pr Christina Jackson-Skelton, finantskomitee juhataja, annab ülevaate organisatsiooni finantsolukorrast, sh 2015. a tulemustest.

Nõukogu avajumalateenistus peetakse Wittenbergi linnakirikus. Lutheri aed, kus avatakse Himmelskreuz e Taevane Rist, on LML-i ja Wittenbergi linna ühisprojekt. Aia asutamist alustati 2009. aastal eesmärgiga, et kõik kirikud üle kogu maailma istutaksid sinna 500 puud ja ühe puu oma kodukiriku juurde 2017. aasta 31. oktoobril.

Nõukogust võtab osa 49 ilmikut ja ordineeritud delegaati LML-i liikmeskirikutest, nendest 40 protsenti on naised, 40 protsenti mehed ning 20 protsenti noored. Nõukogu istungil osalevad ka LML-i keskuse personal ja kutsutud külalised.

LML-i nõukogu tegemisi saab jälgida siit.

 

Allikas: LML

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English