Arhiiv

Võimaluste aeg (nr 222/ 11.3.2016)

seaduselaegas

Foto: Ergo Naab

 

Pühadus ja õilsus võivad olla kaks erinevat asja. Pühadus vaatab kogu loodut rohkem kui paratamatust ja eneseküllast. Õilsus seevastu näeb võimalusi muutusteks. Elu on võimaluste aeg. Elu on on omaenda ja ligimese ning kogu loodu väärtuse tunnetamise võimalus.

Tänases arvamusrubriigis selgitab oma veendumust elu õilistamisele EELK reservõpetaja Jaanus Noormägi: „Elu õilistamise puhul on mu sooviks Looja loodu ja loodava potentsiaali aktualiseerimine, elu kvaliteedi parandamine oma andeid kasutades ja oma võimaluste piires.”

Üheks võimaluseks on näha maailma ja pühakirja teise religiooni esindaja silme läbi. Tänases artiklis räägib Tallinna juudi koguduse õpetaja ning Eesti pearabi assistent Inon Asayag sabati saladusest: „Keset tormiseid nädalapäevi on sabat vaikusesaar, mis kannab endas ja annab edasi õnnistust, vaimsust ja hingamist saabuvatele päevadele, seda samal viisil nagu maailma alguses.”

Lisaks tutvustab arvamusrubriigis lavastaja ja näitleja, endine Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor Jaan Tooming, kristlikku kirjanikku Charles Williamsit: „Charles Williams oli originaalne mõtleja ja meie kaasaeg tunnustab teda kui lausa postmodernistlikku kirjameest, kellel on meie ajale isegi rohkem öelda kui tema enda ajale.”

Mõtiskluses arutleb õigeusu vaimulik, Kirik & Teoloogia toimetuskolleegiumi liige Orenti Kampus inimese väärtuse ja väärtustamise võimaluse üle.

Head lugemist!

 

Tänases numbris:

Inon Asayag, Sabati saladus.

Jaanus Noormägi, Elu õilistamine.

Jaan Tooming, Kristlik kirjanik Charles Williams.

Orenti Kampus, Jeesuse maal on õhuks Püha Vaim.

 

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele.

• Luterliku Maailmaliidu loodud logoga rubriigist „2017 – reformatsioon 500“ leiab ülevaatlikult reformatsiooni juubeliga seotud tekstid, mis on ilmunud ajakirjas Kirik & Teoloogia ja ajalehes Eesti Kirik.

• Vaata ka 2011.–2015. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

Kutsume jätkuvalt ajakirja Kirik & Teoloogia  väljaandmist toetama!

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English