Uudised ja oikumeenia

Kirikute Maailmanõukogu komisjon plaanib maailmamisjoni konverentsi 2018. aastal

image

Foto: KMN

Kirikute Maailmanõukogu (KMN) maailmamisjoni ja evangelismi komisjoni (CWME – World Council of Church’s Commission on World Mission and Evangelism) juhtrühm andis teada, et 2018. aastal plaanitakse pidada maailmamisjoni konverents (WMC – World Mission Conference), mida võõrustab Tansaania Evangeelne Luterlik Kirik.

KMN-i komisjoni juhtrühm kohtus veebruaris Roomas, kus arendati konverentsi teemakontseptsiooni ja sisu. Kohtumisel rõhutati, et oluline on üldine tähistav toon, millel on tugev Aafrika mõju ning selge misjoneeriv iseloom. CWME direktor õp dr Jooseop Keum ütles: „Meil tuleb tänases hädasid täis maailmas taas võtta tõsiselt radikaalset muutumist, mis kuulub Jumala riigi väärtuste hulka. Sellel eesmärgil kavatseb CWME 2018. aasta maailmamisjoni konverentsiks valmistudes keskenduda kolmele teemavaldkonnale: muutumine ja järgimine [jüngerlus]; Püha Vaim ja väega varustamine; misjoniliikumine ning õigluse ja rahu teekond.“

Üks komisjoni liikmetest, Jennifer Martin, kes esindas CWME-d õigluse ja rahu teekonna teoloogilise õppegrupi kohtumisel, viitas õigluse ja rahu teekonnale kui rännakule, kus liigutakse koos nendega, kes kannatavad rõhumise all, elu taastamise ja selle terviklikkuse suunas. Ta rõhutas, et CWME põhiülesanne on „esitada väljakutse ja julgustada inimesi, et nad taotleksid rikkalikku elu, mille Jumal on neile loonud“.

Piiskop dr Geevargese Mor Coorilos, CWME moderaator ütles: „Maailmamisjoni konverents peab uuesti visandama „missio Dei“ konkreetsetes kontekstides ja nii on CWME väga elevil väljavaate üle organiseerida maailmamisjoni konverents Aafrika mandril.“

Maailmamisjoni ja evangelismi komisjoni juhtrühma kohtumise tulemusi jagatakse kõigi CWME liikmetega edasiseks kommenteerimiseks ja tagasiside saamiseks. Töö tulemused esitatakse KMN-i keskkomitee kohtumisel juunis Norras.

Allikas: KMN, vt siit.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English