Uudised ja oikumeenia

Toimus Akadeemilise Usundiloo Seltsi aastakonverents ja aastakoosolek

4. detsembril toimus Tartus von Bocki majas Eesti Akadeemilise Usundiloo Seltsi aastakonverents „Religioon ja rahvus/lus“. Konverentsil pidasid ettekandeid Tarmo Kulmar, Märt Läänemets, Elo Süld, Vladimir Sazonov, Art Leete, Anti Selart, Riho Saard ja Atko Remmel.

Eesti teemal pidasid ettekandeid Elo Süld „Islami uurimine Eestis ja eestlaste poolt“, Riho Saard „Luterluse asend usulis-rahvuslikus eestluses – Jakob Hurdast Lennart Mereni“ ning Atko Remmel „Eestlaste kui religioonitu rahvuse idee arengust“.

Teiste rahvaste ja kultuuridega olid seotud järgnevad ettekanded: Märt Läänemetsa „Hindutva ja tänapäeva India rahvuslikud ideoloogiad“, Vladimir Sazonovi „Venemaa ideoloogiast 21. sajandi alguses ning rahvusluse ja religiooni rollist vene infosõjas Ukraina vastu“ ning Art Leete „Handi nafta, maailmapilt ja poliitika“.

Konverentsile järgnes Usundiloo Seltsi aastakoosolek, mis valis seltsile uue juhatuse. Seltsi presidendiks valiti tagasi senine president Madis Arukask. Uued juhatuse liikmed on Atko Remmel, Piret Koosa, Katre Koppel ja Jaan Lahe. Valiti ka uus revisjonikomisjon.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English