Uudised ja oikumeenia

Luterlik Maailmaliit mõistab hukka Beiruti ja Pariisi rünnakud

logoLMLLuterlik Maailmaliit (LML) mõistab kindlameelselt hukka neljapäeval Beirutis ja reedel Pariisis toimunud põlastusväärsed rünnakud, mis tõid kaasa paljude inimeste hukkumise.

LML-i president piiskop dr Munib A. Younan ja peasekretär õp dr Martin Junge andsid ühisavalduses edasi oma kaastunde „kõikidele inimestele, kes kannatavad paljude elude hukkumise tõttu, mille need rünnakud on põhjustanud.”

Meedia sõnul on üle 120 inimese surnud 13. novembri rünnakutes Pariisis, lisaks said paljud teised tõsiselt haavata. 12. novembri enesetapurünnakutes Liibanoni pealinnas Beirutis tapeti üle 40 inimese ja rohkem kui 200 inimest sai vigastada.

„Me palvetame rünnakute ohvrite eest, samuti nende eest, kes leinavad ning otsivad lohutust,“ ütlesid Younan ja Junge. Nad märkisid ka, et hiljutised rünnakud ei tohiks heidutada usklike katseid töötada ühiselt rahu ja õigluse edendamise nimel ning eitasid otsustavalt religioossete motiivide kasutamist vägivalla õigustamiseks.

Younan ja Junge kinnitasid usklike inimeste osa sellistes olukordades: „See on aeg kirikutel, sünagoogidel ja mošeedel palvetada ja töötada veelgi rohkem rahu nimel oma kogudustes ning teha seda koos kus iganes võimalik.“

 

Allikas: https://www.lutheranworld.org/news/lwf-decries-massive-loss-lives-beirut-and-paris-attacks

Vt ühisavalduse kogu teksti siit.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English