Uudised ja oikumeenia

EELK Perekeskuse korraldas konverentsi „Kes on Eesti laste kaitsja?”

027

EV sotsiaalkaitse minister Margus Tsahkna. Foto: Titta Hämälainen

Reedel, 30. oktoobril, toimus Tallinnas Rahvusraamatukogus EELK Perekeskuse korraldatud konverents „Kes on Eesti laste kaitsja?“ Ligi 90 konverentsil osalejat olid tervitama tulnud EELK peapiiskop Urmas Viilma, Eesti Vabariigi sotsiaalkaitse minister Margus Tsahkna ning EELK Perekeskuse juhataja Pia Ruotsala.

Tallinna Nõmme Linnaosa Valitsuse lastekaitse spetsialist Kati Valma ja Raasiku valla sotsiaalpedagoog Õnnela Metsaorg keskendusid oma ettekandes „Uus lastekaitseseadus ja võrgustikutöö: terve küla kasvatab“ olulistele sõlmpunktidele 2016. aastal rakenduvas lastekaitseseaduses. Konverentsil käsitleti erinevaid lapse elu tasakaalu ja turvalisust haavavaid aspekte. Turu ülikooli lastepsühhiaatria õppejõud ja psühhoterapeut Florence Scmitt kõneles vanemate lahutuse mõju lapse heaolule. Vaesuse Vastu Võitlemise Euroopa Võrgustiku Eesti juht Kärt Mere rääkis vaesuse mõjust lapse elule ning vaesuse vähendamiseks vajalikust koostööst riigi ja erinevate spetsialistide vahel. Pia Ruotsala keskendus oma ettekandes perevägivalla ohvriks langenud

063

Florence Schmitt ja Naatan Haamer. Foto: Titta Hämäläinen

laste toetamisele. Eripedagoogika õppejõud ja EELK Perekeskuse perenõustaja Lii Lilleoja ettekanne puudutas positiivset vanemlust ja selle toetamist.

Konverentsi päev võeti kokku paneeldiskussioonis „Kes on meie laste kaitsja?”, kus osalesid Pia Ruotsala, Urmas Viilma ja Helmen Kütt.

Konverentsi ettekandjad toonitasid eriliselt vajadust enam vaadata lapsi puudutavaid teemasid laste silmade läbi, nendest lähtuvalt ja nendega arvestavalt. Selleks, et laste hääl võiks kõlada ja täiskasvanute maailma puudutada, olid konverentsi teemadel tehtud väikesed videoklipid, kus Kaarli kooli lapsed oma arvamusi ja mõtteid avaldasid.

Konverentsi kanti üle ajalehe Postimees veebilehel ning sealtkaudu on huvilistel võimalik konverentsi ka järelvaadata.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English